Dolar 32,3196
%0.21
Euro 35,0662
%-0.16
Altın 2.279,620
%0.09
Bist-100 9,02
%2.43

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan: Seçimi almış olabilirsin ama Türkiye'yi kaybettin

Erdoğan: Seçimi almış olabilirsin ama Türkiye'yi kaybettin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ey Rutte, sen seçimi birinci parti olarak almış olabilirsin. Ama bilesin ki Türkiye gibi bir dostunu kaybettin. Efendim "seçimden sonra başbakan ile bir yemek yiyebiliriz" Biz de öyle bir başbakan yok, geç o işi. Sen kaybettin" diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 16.03.2017 - 16:02

Avrupa Adalet Divanı'nın başörtüsü kararını eleştiren Erdoğan, "Bunlar haçlı-hilal mücadelesini başlattılar, başka izahı olamaz. Açık söylüyorum, Avrupa hızla ikinci dünya savaşı öncesi günlere doğru yuvarlanıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sakarya'daki toplu açılış töreninde konuşuyor. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Sen gidip başka ülkelerde seçim propagandası yapıyorsun. Bak İsveç'in eski başbakanı, dışişleri bakanı güzel bir açıklama yaptı "Siz gelip bizde yapıyorsunuz" dedi. "Yoksa beni de içeri mi alacaksınız" dedi. 

Şimdi çok enteresan... Aynı zamanda yine geçenlerde bir Alman televizyonunda, eski genişlemeden sorumlu komiser, bir programda burada mahkum olup kaçıp Almanya'ya giden bir ajan terörist var ya, onlarla aynı programda rezil etti onu. "Bir defa Erdoğan’a diktatör demekle yanlış yapıyoruz" dedi. "AB sürecinde biz sık sık görüşürdük" dedik. Ve "Ne dediysem Türkiye yerli yerine getirdi" dedi. 

NE GERİ KABULU YA... GEÇ ONLARI

Ne geri kabulu ya... Geç onları geç. Sen benim bakanımı, Hollanda'ya sokmayacaksın, sen benim dışişleri bakanıma uçuş izni vermeyeceksin, benim topraklarım olan başkonsolosluk binasında görüşme yapmak, oraya girmesine fırsat vermeyeceksin. Ee? Bizden buralara girişi bekleyeceksin yok öyle şey. Arapların güzel bir sözü var "Men dakka dukka" Kim dak ederse, orada dak olur. Şimdi siz bunları mı yaptını? Sen atını itini benim oradaki Türk vatandaşlarımın üzerine mi saldı? Benim orada Hüseyin Kurt'umu itlerine mi ısırttın. Bunun bedelini ödeyeceksin. 

TÜRKİYE GİBİ BİR DOSTUNU KAYBETTİN 

Ey Rutte, sen seçimi birinci parti olarak almış olabilirsin. Ama bilesin ki Türkiye gibi bir dostunu kaybettin. Efendim "seçimden sonra başbakan ile bir yemek yiyebiliriz" Biz de öyle bir başbakan yok, geç o işi. Sen kaybettin. Avrupa'da kim bunları yapıyorsa ki, Almanya bu işin başını çekmiştir. Onlarla da bu işi enine boyuna oturup konuşacağız.

4 bin 500 PKK'lı dosyası verdim bunlara ben. Hiçbiriyle alakalı adli bir işlem yapmadı. ama kendisi kalkıyor buradaki bir ajan teröristi... Bir Alman rezidansında bunlar saklıyor. Bir ay sakladılar. Bunu alman şansölyesi benden istiyor. “dedi ki onu bıraksanız…” Dedim ki “bizim yargımız bağımsızdır”  Sonunda mahkeme çıktı ve tutuklandı. Neymiş Alman vatandaşıymış… Ne vatandaşı olursa olsun. Eğer bunlar Türkiye’de gizli ajanlık yapıyorsa bunun bedelini ödeyecek. 

‘HAYIR’ PROPAGANDASI YAPANLARA KAPILARINIZI AÇIYORSUNUZ

Bizim ki diplomat ya… Sen onun önünü kesiyorsun. Öbürleri vatandaşım, senin de vatandaşım. Benim de aynı zamanda soydaşım. Ben onların hakkını aramazsam, kimin hakkını arayacağı? Üstelik ‘hayır’ propagandası yapanlara kapılarınızı açıyorsunuz. Hayır kampanyası yapmak üzere, PKK ile beraber Avrupa’yı dolaşan, ki bunlardan birisi Barolar Birliği Başkanı’dır. Sen nasıl Barolar Birliği başkanısın ya… Senin PKK ile birlik olduğunu kim anlatabilir…

Şimdi sesleniyorum. Hayır diyenler, Cumartesi günü Çanakkale Köprüsü’nün temelini atıyoruz. Evet mi hayır m? Sıkıysa Hayır desinler… Diyebilirler m? Artık millet bunu yutmuyor. İnşallah dünyanın bir numaralı köprüsü olacak. 

TÜRKİYE'DEKİ OYLAMADAN SİZE NE YA... 

Türkiye’deki halk oylamasından, bu Avrupa’dakilere sesleniyorum. Size ne ya… Bu sistem değişikliğiyle Türkiye’nin nasıl sıçrama yapacağını bunlar iyi biliyor.  

Ya sen napıyorsun ya… Atlarını itlerini insanların üzerine salıyorsun ya… Bunlarda medeniyet diye bir şey yok. Dünyaya demokrasi dersi verirler öyle m? Özgürlük dersi verirler. Ama kendi çıkarları söz konusu olduğunda, faşizmin en alasını sergilemekten kaçınmazlar. Bir de ben diyorum ya ‘bunlar yeni Nazizm’dir. Bundan rahatsız oluyorlar. Çünkü Hollanda Nazi tokadı yedi. Peki Hollanda, Srebrenitsa’da 8354 tane Müslüman kardeşimi katlettiniz, onu neyle ifade edeceksini? Bunların hepsini yaktılar biliyorsunuz ve bir çoğunun kabri bilinmez. Yazıklar olsun bunların demokratlığına. Yazıklar olsun sizin Avrupa Birliği değerlerinize. Yazıklar olsun sizin hukukunuza adaletinize. 

BUNLAR HAÇLI HİLAL MÜCADELESİNİ BAŞLATTILAR 

AB’nin Adalet Divanı bir açıklama yaptı. İşverenlere diyor ki “isterseniz işyerlerinize başörtülü çalışmak isteyenlere müsaade etmeyebilirsiniz. Hani inanç özgürlüğü' Hani din özgürlüğü' Bu kararı veren ki? AB’nin Adalet Divanı. Bunlar Haçlı hilal mücadelesini başlattılar, başka izahı olamaz ve şu anda yaptıkları budur. Açık söylüyorum, Avrupa hızla ikinci dünya savaşı öncesi günlere doğru yuvarlanıyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.