Dolar 32,5976
%0.38
Euro 34,7758
%0.13
Altın 2.496,840
%0.5
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eritre’de İzmir rüzgarı estirdiler

Eritre’de İzmir rüzgarı estirdiler

Eritre'nin başkenti Asmara'da Türkiye Büyükelçiliği tarafından düzenlenen "Türk Kültür Günleri"ne katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Caz ve Pop Orkestrası, beğeni topladı. Etkinlik kapsamında iki konser veren solistliğini Öznur Korkmaz'ın yaptığı orkestra, Türk Halk Müziği'ni Afrikalılara tanıttı. Marştan caza...

  • Ege Postası
  • 16.05.2016 - 10:56

İzmir Büyükşehir Belediyesi Caz ve Pop Orkestrası, Afrika ülkelerinden Eritre'nin başkenti Asmara'da Türk Kültür Günleri'ne katıldı. Öznur Korkmaz, Kürşat Erdoğan, Adil Turanlı, İbrahim Telkıvıran, Engin Şenleten ve Engin Tansel'den oluşan orkestra, Türkiye'nin Asmara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen etkinlikte sahne aldı. Eritrelilerin yoğun ilgi gösterdiği konsere bakan ve büyükelçiler de katıldı. Konserin bir bölümünde ünlü Eritreli pop şarkıcısı Mussie de İzmir Büyükşehir Belediyesi Caz ve Pop orkestrasına eşlik etti. Konserin en büyük sürprizini ise orkestraya Harmandalı oynayarak eşlik eden Büyükelçi Fırat Sunel yaptı. Sunel, konser sonunda orkestrayla birlikte İzmir Marşı’nı da seslendirdi.

Eritre’nin bağımsızlığının 25. yıldönümü nedeniyle gerçekleşen bağımsızlık konserlerinin yanı sıra Türk mutfağının tanıtılması, Türk sinema günleri ve Çocuk Resim Yarışması gibi etkinlikler de düzenlendi.

Etiyopya'ya bağlı bir bölgeyken 1962 yılında bağımsızlığını kazanan Eritre, 300 yıl boyunca Osmanlı toprağı olarak kaldı. Osmanlı'nın vedasından tam 150 yıl sonra, bu defa İzmir Büyükşehir Belediyesi Orkestrası, modern Türk müziğini tanıtmak üzere aynı coğrafyada konser vermiş oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.