Dolar 32,3641
%0.14
Euro 34,9931
%-0.21
Altın 2.325,120
%0.2
Bist-100 9,12
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Esad'ın 3 bin PKK'lı ile 'tehlikeli oyunu'

Esad'ın 3 bin PKK'lı ile 'tehlikeli oyunu'

Menbiç'e yapılmaya hazırlanılan operasyonla terör kuşağını sarsmaya hazırlanan Türkiye'ye karşı dört ülke askeri yığınak yapıyor.

  • Ege Postası
  • 13.03.2017 - 11:53

El Bab'ın tamamen alınmasının ardından harekatın yönünün Menbiç'e çevrileceğini anlayan terör örgütü PKK, Menbiç köylerini Esad rejimine terk etti. Tamamen terör örgütü PKK güdümünde olan yapının kurduğu "Menbiç askeri meclisi" çatısı altında ise yaklaşık 3 bin militan bulunuyor.

Fırat Kalkanı Harekatı'yla Cerablus ve El Bab'ı terör örgütü DEAŞ'tan temizleyen Türk Silahlı Kuvvetleri'nin rotasını Menbiç'e çevirmesi Esad rejimi, İran, ABD ve Rusya'yı korkuttu.

Menbiç'e yapılmaya hazırlanılan operasyonla terör kuşağını sarsmaya hazırlanan Türkiye'ye karşı dört ülke askeri yığmak yapıyor. El Bab'ın tamamen alınmasının ardından harekatın yönünün Menbiç'e çevrileceğini anlayan terör örgütü PKK, Menbiç köylerini Esad rejimine terk etti. ABD zırhlıları, rejim ve Rus askerleri de harekatın Menbiç'e ilerlememesi için TSK ile PKK arasında tampon bölge kurdu. Menbiç'e sevk edilen ABD'li askerler, PKK işgalindeki Haseke'de kurulan askeri üsten gönderiliyor. Özel kuvvetlere 500 ABD askerinin zırhlı araçlarıyla birlikte Menbiç'te olduğu belirtiliyor.

22 TÜRK ÜSSÜ

TSK, Fırat Kalkanı Harekatı'yla kurtarılan bölgelerde 22 askeri üs kurdu. Askeri kaynaklara göre bu sayı 25'e kadar çıkacak. Menbiç'teki PKK hedeflerine El Bab'dan zaman zaman top atışları yaptığı bildirilirken Bab batısında Özgür Suriye Ordusu hatlarına saldıran PKK'lı teröristleri imha etmek için uçak ve havan toplan da kullanılıyor.

200 RUS ASKERİ BÖLGEDE

Menbiç'i boş bırakmayan bir başka güç ise Rusya. Halep'in doğusundaki Kuveyris Havaalanı'nda askeri üs kuran Rus askerler, Esad rejiminin elindeki Tadif'ten geçerek Menbiç'e girdi. Menbiç içindeki Rus askeri varlığının yaklaşık 200 personelle sınırlı olduğu öğrenildi. Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Biz silahlı terör örgütlerinin yanında size karşı yer almayız" dediğini söylemişti. Erdoğan, "Ayrıca Müslüman Çeçen askerlerinden oluşan iki taburu Suriyelilerin yanında yer almak üzere Suriye'ye gönderdiklerini de anlattılar" demişti.

YENİ MİLİSLER CEPHEYE

İran da çeşitli ülkelerden toplayarak Suriye'ye getirdiği bin militanını Menbiç'e taşıdı.

PKK'LILARA 'ESAD' MASKESİ

Tamamen terör örgütü PKK güdümünde olan yapının kurduğu "Menbiç askeri meclisi" çatısı altında ise yaklaşık 3 bin militan bulunuyor.

Suriye Demokratik Güçleri maskesiyle Menbiç'e gönderilen 3 bin PKK'lının bir kısmı zorla asker yapılan Suriyelilerden oluşuyor. Önemli bir kısmı ise Kobani, Tel Abyad gibi bölgelerde sıcak çatışma tecrübesi kazandı. Geçtiğimiz günlerde Özgür Suriye Ordusu ile PKK arasında çıkan çatışmada öldürülen bir kadın militanın Kandil kadrosundan olduğu belirlendi. Öte yandan PKK'lıların bir kısmına Suriye vatandaşlık kartı ile Suriye ordu kimliği verilmeye başlandığı bildirildi. PKK'lıların Menbiç'in batı köylerine Suriye rejim bayrağı astığı da görülüyor.

BU HALE GETİRDİLER

Öte yandan Musul'un DEAŞ'tan temizlenmesi için başlatılan operasyon devam ederken, beş gün önce DEAŞ'ten alman Tayaran Mahallesi'ndeki Türkiye'nin Musul Başkonsolosluk yerleşkesinin görüntüleri yayımlandı. Görüntülerde, yerleşkenin yerle bir olduğu ve ayakta bir yapının bile kalmadığı görüldü. Erbil merkezli uydudan yayın yapan K24 Televizyonu, 5 gün önce Irak Ordusu'nun Musul'un DEAŞ'tan temizlenmesi için başlattığı operasyonda DEAŞ'tan geri aldığı Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğunun bulunduğu yerleşkesinin görüntüsünü yayımladı. Görüntülerde, konsolosluk binasından geriye aylakta kalan bir yapı kalmadığı göze çarparken daha önce Koalisyon güçleri tarafından düzenlenen hava saldırısında yerleşkenin koruma duvarlarının da yerle bir edildiği görüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.