Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eşini öldürdü, tahliyesini istedi

Eşini öldürdü, tahliyesini istedi

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, kendisinden boşanmak isteyen eşini öldürdüğü, Hakan Ç.'yi de yaraladığı iddiasıyla hakkında dava açılan Kadir A. ile tutuksuz 5 şüphelinin yargılanmasına devam edildi. 

  • Ege Postası
  • 03.05.2017 - 14:31

Daha önce tutuklu bulunduğu Muğla Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) ifade veren ve bu celse duruşmaya getirilen sanık Kadir A., yeni atanan avukatının dosyayı incelemediğini ve bu yüzden susma hakkını kullanacağını söyledi. İlk eşine de kötü muamele yaptığı mahkemede ortaya çıkan sanık Kadir A., bir talebi olup olmadığını soran mahkeme başkanına, “Tahliyemi istiyorum” dedi. 
Mahkeme heyeti tahliye talebini reddetti. Duruşma sonunda izleyici sıralarında bulunan sanık Kadir A.'nın annesi ile müşteki avukatı arasında yaşanan gerginlik kısa sürede önlendi.

İZİNLİ ÇIKIP ÖLDÜRDÜ
İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanık Kadir A. ile avukatı, ölen Simge A.'nın ailesi ile avukatları katılırken, tutuksuz yargılanan 5 sanık ise katılmadı. 25 Nisan 2016 tarihinde Seferihisar ilçesi Ürkmez Mahallesi'nde meydana gelen olayda, kendisine boşanma davası açan 2 çocuk annesi Simge A.'yı cezaevinden izinli çıktığı gün pompalı tüfekle öldüren, Hakan Ç.'yi de yaralayan Kadir A., duruşmada susma hakkını kullandı. "Tasarlayarak eşini kasten öldürme" ve "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamalarından biri ağırlaştırılmış iki kez müebbet istemiyle yargılanan Kadir A.'nın, daha önce evli olduğu eşine de şiddet uyguladığı, birden fazla kez uzaklaştırma cezası aldığı gelen yazılardan ortaya çıktı. Duruşmada Alper Tokuş isimli tanığın dinlenmesinden sonra son bir talebi olup olmadığı sorulan sanık Kadir A., “Tahliyemi istiyorum başkanım” dedi. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına avukatın da hazır bulunduğu duruşmada ölen Simge A.'nın ailesinin avukatı, gelecek celse Simge A.'nın kız kardeşini tanık olarak dinletmek istediklerini söyledi. Sanık Kadir A.'nın tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 18 Temmuz 2017 saat 13.30'a erteledi. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.