Dolar 32,6130
%0.43
Euro 34,6770
%-0.16
Altın 2.524,880
%1.63
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eski belediye başkan yardımcısına FETÖ'den gözaltı

Eski belediye başkan yardımcısına FETÖ'den gözaltı

İstanbul TEM ekipleri yaptığı 3 ayrı FETÖ operasyonda aralarında Eyüp eski Belediye Başkan Yardımcısı Avukat Metin İşeri'nin de bulunduğu 6 kişiyi gözaltına aldı. 

  • Ege Postası
  • 09.08.2017 - 21:54

(DHA) - İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri yürüttükleri FETÖ soruşturmaları kapsamında 3 ayrı operasyon düzenledi. 

ESKİ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI GÖZALTINDA

Yapılan ilk operasyonda TEM ekipleri, FETÖ'nün şifreli mesajlaşma programı 'ByLock' kullanan Eyüp eski Belediye Başkan Yardımcısı Avukat Metin İşeri'yi gözaltına aldı.

GAYBUBET VE TSK'DAN SORUMLU ÇİFT GÖZALTINDA 

TEM ekiplerinin FETÖ'ye yönelik ikinci operasyonu ise örgütün aranan kişilerini saklamakta kullanılan 'Gaybubet evleri' olarak adlandırılan güvenli evlerine yönelikti. TEM ekipleri, Yurtdışına kaçmaya hazırlandığı iddia edilen, 'Gaybubet evleri' ve TSK'daki subay ve eşlerinden sorumlu FETÖ içerisinde 'abi' ve 'abla' konumundaki bir çiftin kaldığı eve operasyon düzenlendi. Şüphelilerden birisi para dolu çantayla kaçmak istediği sırada ekipler tarafından yakalandı. Polis evde bulunan 2 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan çiftin örgütün şifreli mesajlaşma programı 'ByLock' kullanıcısı olduğu belirlendi. Ekipler, bu operasyon kapsamında bir başka adrese de baskın düzenleyerek 2 kişiyi daha gözaltına aldı. 

MAHREM İMAM YAKALANDI

Polis ekiplerinin yaptığı üçüncü operasyon ise, FETÖ'nün Büyük Bölge Talebe Mesulü (BBTM) olan bir kişiye yönelikti. TEM ekipleri örgütün 'Mahrem İmam' yapılanması içerisinde yer aldığını belirlediği bir şüphelinin adresini belirleyerek baskın yaptı. Ekipler, FETÖ'nün Büyük Bölge Talebe Mesulü olarak görev yaptığı iddia edilen bir kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. 

GÖZALTINDAKİ 6 KİŞİNİN EMNİYETTEKİ İŞLEMLERİ SÜRÜYOR 

TEM ekiplerinin yaptığı üç ayrı operasyonda gözaltına alınan 6 kişinin Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri devam ediyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.