Dolar 32,3749
%0.18
Euro 35,0165
%-0.14
Altın 2.325,460
%0.22
Bist-100 9,10
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eski PM üyesi ile İlçe Başkanı'nın 'liste' kavgası

Eski PM üyesi ile İlçe Başkanı'nın 'liste' kavgası

CHP PM Eski Üyesi Berrin Gürçay Dilekçi Konak İlçe Başkanı Şakir Başak'ın kendisine sözel şiddet uyguladığını belirterek CHP Genel Merkezi'ne şikayet etti. Yazılı dilekçe ile başvuran Dilekçi “İzmir Konak'ta yapılan delege seçimleriyle ilgili İlçe Başkanına yaptığım ziyarette uğradığım mağduriyeti ekteki dilekçe ile İl Başkanlığına bildirdim. Bana uygulanan 'Sözel Şiddet' konusunda İlçe Başkanı Şakir Başak'tan şikayetçiyim” sözlerine yer verdi. Eski PM üyesi ile İlçe Başkanı'nın 'liste' kavgası

  • Ege Postası
  • 27.09.2017 - 10:02

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI – CHP Konak İlçe Başkan Şakir Başak'ı kendisine sözel şiddet uyguladığı gerekçesiyle İl Başkanlığı'na şikayet eden Parti Meclisi eski Üyesi Berrin Gürçay Dilekçi, şikayetinin bir örneğini de Genel Merkeze iletti. Genel Merkeze olası can güvenliğinin için Cumhuriyet Başsavcılığına'da başvurusu gerekebileceğini de ifade eden Dilekçi, Konak İlçe Başkanlığında geçen sözlü tartışmayı da ayrıntılarıyla anlattı.

“GİT LİSTEDEN ÇIK”

İlçe binasına gittiğinde İlçe Başkanı Şakir Başak'ı da ziyaret ettiğini ve Göztepe Mahallesi'nden kendisinin delege yazdırılmak istenmediğini ilettiğini belirten Dilekçi; Başak ile arasında geçen tartışmayı anlattı. Dilekçi ilçe binasında Başak'a “Anladığım kadarıyla beni listeye yazmak istemiyormuşsunuz. Herhalde beni fazla tanımıyorsunuz. 27 yıldır Konak CHP üyesiyim. Bunca yıl bu parti içinde, bulunduğum görevlere yüksek oylarla seçildim. SHP - CHP birleşmesinde il yönetim kurulu üyesiydim. Ondan sonraki seçimlerde il başkan yardımcılığı görevini yürüttüm. Ama o yıllarda ben seni hiç görmedim veya hiç ortalarda yoktun” dediğini belirtti, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

“Görüşmede, 'En son Parti Meclisi üyeliğine seçildim ve inandığım doğrularla hiç çekinmeden mücadele verdim. Hepinize kapım sonuna kadar açıktı hiç ayrım gözetmedim. Hem liyakat sahibi bir kadın ve eski PM Üyesi olarak beni çalışmamakla suçluyorsunuz. Bu partide herkes kendi gücü ve olanakları ölçüsünde hizmet verir dedim.  Başak ise bana 'Git mahallene, seçime gir ve listeden çık' dedi."

“YALI İLE ORTAK HAZIRLADINIZ”

Seçimlerde yapılan listeyi Başak ve Yalı Grubu olarak tanınan Partili Mustafa Kocaoğlu'nun hazırladığını öne süren Dilekçi, Kocaoğlu ile Başak arasında geçtiğini iddia ettiği görüşmeye şahit olduğunu da Başkan Başak'a ilettiğini ifade etti. Dilekçi Başak'a “Göztepe'yi ortak olarak hazırladığınızı biliyorum. Güzelyalı'yı da onlara bırakacağınızı söylediğiniz telefon görüşmesini yaparken de oradaydım. Ayrıca listeye yazılan bir arkadaşım kadınları sizin yazdığınızı söyledi” dedikten sonra Başak'ın “Ben karışmıyorum hiç bir şeye, ben şerefsiz ahlaksız mıyı? Hiçbir şeyden haberim yok” şeklinde konuştuğunu ifade etti.

“SENİ KİMSE YAZDIRAMAZ”

Tartışmanın sürdüğü sırada Başkan Başak'ın elinde bir liste tutarak “Evet bu kadınların listesi. Benim arkamda koşturan kadınlar bunlar. Tabii bunlar girecek talimat verdim. Bunlar yazılacak. Ben benimle çalışanları yazarım” dediğini iddia eden Dilekçi Urla'da, İl Eski Başkanı Kemal Karataş'ın listeye yazılmaması konusunu gündeme getirdiğinde aynı şekilde PM Üyesi olan kendisine de hata yapıldığını dile getirince Başak'ın üzerine yürüdüğünü iddia etti. Başak'ın bu süreçte “Bu nasıl girer bu odaya... Evet seni yazmadım, yazmayacağım da... Geçen delege seçiminde de sen beni yazmadın. Kim gelirse gelsin, Seni kimse yazdıramaz bana” dediğini iddia eden Dilekçi, Başak'ı 4-5 kişinin zor zapt ettiğini de aktardı. Dilekçi'nin şikayet dilekçesinde "İlçe Başkanı Şakir Başak'ın tarafıma uyguladığı 'Sözel Şiddet'in cezasız kalmasını ve disiplin kurallarının acilen uygulanmasını saygılarımla arz ederim” sözlerini kullandığı öğrenildi. Dilekçi, şikayet dilekçesini İl Başkanlığı'na ve Genel Merkez'e gönderdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.