Dolar 32,5418
%0.17
Euro 34,9253
%-0.13
Altın 2.443,630
%0.3
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Esnafın mağduriyeti gölgede kaldı

Esnafın mağduriyeti gölgede kaldı

Çiğli Kasaplar Meydanı'nda yapılan düzenleme çalışmalarının esnafı zor durumda bırakmasına ilişkin yapılan basın açıklamasında gerginlik yaşandı. Kasaplar Maydanı için toplanıp, esnafın önünde tartıştılar.

  • Ege Postası
  • 19.04.2017 - 13:08

Çiğli Kasaplar Meydanı'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçen şubat ayında başlayan düzenleme çalışmalarının tamamlanmaması nedeniyle ortaya çıkan esnaf mağduriyeti, Çiğli Esnaf Odası başkanlığı için yarışı erken başlattı. Esnafın sesini duyarmak için yapılan basın açıklamasında mevcut Başkan Arif Altınkulaç ile 2018'de başkanlığıa aday olacağını açıklayan Haydar Arat tartıştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çiğli'nin asırlık buluşma mekanı Kasaplar Meydanı'nı tören ve  dinlenme alanı olarak yeniden düzenlemek için şubat ayında harekete geçti. Hazırlanan proje kapsamında çalışma başladı. Meydanın önündeki işyerlerinin drenaj sorunlarını da çözecek proje kapsamında meydandaki mevcut yolun granit küp taşlarla döşeneceği, ağaç altlarına ziyaretçilerin gölgesinde dinlenebileceği ahşap kent mobilyaları koyulacağı açıklandı. Hareketli su oyunlarının gerçekleşeği havuz da yapılacak alanda, Atatürk büstünün yerinin daha merkezi noktaya çekilerek, Kasaplar Meydanı'nın tören alanı işlevinde de kullanılacağı da bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla Kasaplar Meydanı ve önündeki yol şantiyeye dönüştü. Nisan ayı ortalarına gelinmesine karşın işin bitmemesinden yakınan esnaf, kira ödeyemez duruma geldiklerinden şikayet etti. Bunun üzerine Çiğli Esnaf Odası Başkanı Arif Altınkulaç, bugün esnafla birlikte basın açıklaması yaptı. Altınkulaç, "Kasaplar Meydanı alanındaki çalışmalar iki ayı geçen zamandır bitmedi. Ama esnaf bitme noktasına geldi. Siyasetle ilgimiz yok, esnafın sesi olmak için toplandık. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'la görüştük. Sorumuzu anlattık. Bizi dinledi, bilgi verdi. İş devam ediyor ama iki-üç işçiyle bu çalışma bitmez. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na bizi yalnız bırakmaması, çalışmalara işçi takviyesi yapması, araç göndermesi çağrısı yapıyoruz. İzmir için Konak Meydanı ne kadar önemliyse Çiğli için de Kasaplar Meydanı aynı öneme sahiptir. Üçüncü aya girdik. Bu hızla giderse eylül ayına kadar bitmez. Ramazan ayı var önümüzde" dedi.

Altınkulaç konuşurken araya giren Haydar Arat adlı esnaf, "Belediyeyi protesto etmek için mi buradasınız, teşekkür etmek için m? Belediye başkanını buraya çağırın. Burada mağduriyet var. Sizin proje başlamadan esnafın mağduriyetini önleme için adımlar atmanız, görüşmeler yapmanız gerekiyordu. Mağduriyet varsa sorumlusu sizsiniz" dedi. Bunun üzerine bazı esnafr "Provakatörlük yapma" diye bağırırken, bazıları ise destek verdi. Bunun üzerine Hasan Arat, "Ben 2018'de Çiğli Esnaf Odası Başkan adayıyım" açıklaması yaptı. Bu açıklamayı bazı esnaf alkışlarla protesto edip, Arat'a "Buraya reklam yapmaya mı geldin" tepkisi verirken, bazıları da destekledi.

Çiğli Esnaf Odası Başkanı Altıkulaç ise esnafın sorununu kamuoyuna anlatmak için toplandıklarını, siyasi bir oluşumda bulunlmadıklarını söyledi. Arat'ın aday olabileceğini belirten Altınkulaç, "Her sene aday oluyor. Aldığı seviye belli. Biz Aziz Kocaoğlu'na önümüzde Ramazan Bayramı olduğunu, bu hızla çalışma sürürse Eylül'den önce bitmeyeceğini hatırlatıyoruz. Çalışmaları yapan ekibe takviye yapılsın, hızlansın" dedi.

Basın açıklaması bitmesine karşın taraflar birbirleriyle sözlü atışmaya devam etti. Bu arada çok sayıda esnaf da dertlerini anlatmak için geldikleri basın açıklamasında Esnaf Odası başkan adaylarının tartışması nedeniyle mağduriyetlerini anlatamadıklarını söyledi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.