Dolar 32,3754
%0.18
Euro 34,9999
%-0.19
Altın 2.325,980
%0.24
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Esnafın sorunlarını anlattı

Esnafın sorunlarını anlattı

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeleri, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu’yu ziyaret etti. Mutlu, sorunları dile getirdi.

  • Ege Postası
  • 19.08.2017 - 14:14

İESOB’yi ziyaret eden TBMM heyetinde ise, komisyon başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyıldız ile AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Sert, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ve AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan yer aldı. Mutlu, "Sosyal Güvenlik Destekleme Primi’ni kaldırdığınız için teşekkür ediyorum. SGDP esnaf sanatkarların boynunda bir yüktü. Adaletsizce çalışan üyelerimizin  emekli maaşlarının yüzde 15’i kesiliyordu. Bizim esnaf teşkilatımızda boynumuzda bir yüktü. Maaşlarımızın yüzde 15’i kesintiye uğruyordu. Bundan dolayı büyük bir teşekkürü hakkediyorsunuz. Ancak sosyal güvenlik alanında bazı sorunlar yaşıyoruz. Sosyal Güvenliği tek bir çatı altında topladık ancak burada bir eşitsizlik var. Sigortalı çalışan adam 7 bin 200 iş gününde, üyelerimiz ise  9 bin iş gününde emekli oluyor. Perakende yasası yıllardır çıkarılmıyordu. Katkınız için çok teşekkür ediyorum. Ancak derdimize derman olmadı. Esnaf teşkilatına da sanatkara AVM’lerde yer verilmesini öngören bir madde var ancak üyelerimizin döviz üzerinden kira ödenen  buralarda yer alma şansı yok. Açılış kapanış saatlerini Valilik düzenler deniyor ama buna rağmen açılış kapanış saatleri henüz düzenlenemedi. Hepsi sabah 7’den gece saat 00.00’a kadar açık. Onlara herhangi bir kısıtlama yok. İzmir’in 4 girişi var, 4 girişini de büyük mağazalar kuşatmış.  Büyük mağazalar olmasın demiyoruz. Ancak şehir içlerinden ziyade şehir dışına kurulmaları gerekiyor. Dolayısıyla bu kanunun günün şartlarına göre yeniden revize edilmesine ihtiyaç var."

Komisyon Başkanı AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız her zaman esnafın yanında olduklarını belirterek, “Esnaf bizim ekonomimizin merkezi, kılcalıdır. Esnaf mahallemizin ve sosyal hayatımızın da emini, güveni ve teminatıdır. Bakışımız da bu yöndedir" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.