Dolar 32,4672
%0.46
Euro 35,0825
%0.05
Altın 2.324,140
%0.16
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eurovision 2017'nin kazananı belli oldu

Eurovision 2017'nin kazananı belli oldu

Ukrayna'nın doğusunda 4 sivilin yaşamını yitirdiği olaylar sonrası Devlet Başkanı Proşenko, Eurovision şarkı yarışmasından çekildiklerini açıkladı. Ev sahibinin olmadığı yarışmanın galibi ise Portekiz'den Salvador Sobral...

  • Ege Postası
  • 14.05.2017 - 09:56

Ukrayna’nın doğusundaki Avdeyevka kentinde Rusya yanlısı ayrılıkçıların saldırısı sonucu 4 sivil yaşımını yitirdi. Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, başkent Kiev’de düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nın finaline Avdeyevka'da sivillerin hayatını kaybetmesi nedeniyle katılmayacağını bildirdi. Ev sahibinin çekildiği yarışmanın galibi ise Portekiz'den Salvador Sobral oldu. 

Donetsk Askeri-Sivil Yönetimi Temsilcisi Pavel Jebrivskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya yanlısı silahlı ayrılıkçıların Avdeyevka’da sivillerin yaşadığı mahalleye ateş açtığını bildirdi.

Jebrivskiy, “Sapronov Mahallesi'nde bir eve top mermisi düştü. Patlama sonucu 3 kadın ve bir erkek sivil hayatını kaybetti.” ifadelerini kullandı.

Jebrivskiy, bir kişinin de yaralandığını kaydetti.

Eurovision Şarkı Yarışması’nın finaline katılmayacağını bildiren Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, yarışmanın Ukrayna için çok önemli olduğunu belirterek, “Avdeyevka kentine saldırı düzenlendi ve siviller hayatını kaybetti. Eurovision şarkı yarışmasının finaline katılmayı iptal etmeye karar verdim.” açıklamasında bulundu.

Ukrayna'daki olayların gölgesinde gerçekleşen yarışmanın galibi ise Portekiz adına yarışan 'Amar Pelos Dios' isimli şarkısıyla Salvador Sobral oldu. Yarışmada ikinciliği Bulgaristan, üçüncülüğü de Moldova elde etti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.