Dolar 32,4960
%-0.14
Euro 34,9480
%0.34
Altın 2.427,630
%0.18
Bist-100 9.795,00
%0.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Evka-2’de yumruklar konuştu

Evka-2’de yumruklar konuştu

Delege seçimlerinde tansiyonun yükseldiği Çiğli'de, Evka-2 Mahallesi'nde kavga çıktı. İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu ile selefi, İl Yönetim Kurulu Üyesi Utku Gümrükçü tarafları arasında yumruklar konuştu. Çiğli’de halef-selef birbirine girdi

  • Ege Postası
  • 10.09.2017 - 15:03

YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI - Belediye Başkanı Hasan Arslan ve CHP İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun desteklediği mavi listeyle, ilçe eski başkanları Ali Rıza Koçer, Utku Gümrükçü ve Aziz Buğa’nın desteklediği kırmızı listenin yarıştığı CHP Çiğli’de, kavga çıktı.

Koçer ve Gümrükçü ekibinin zarfları saymadan seçimi başlattığı iddialarına İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu müdahale ve itiraz edince tartışma başladı. Oy kullanmaya gelenlerin eline "Kırmızı liste" tutuşturulması ve açık oy kullanılmasının da gerginliğin diğer sebepleri olduğu ifade edildi.  "Seçim iptal" denilip kağıtlara el konulduğu, Utku Gümrükçü'nün "Devam eden bir seçimi durduramazsınız" diye karşı çıktığı belirtildi. Kavganın büyümesiyle tarafların yumruk yumruğa kavga ettiği iddia  edildi. İl yöneticisi Şirin Akgül olay yerine gelip müdahale etti. Tartışmaların uzun sürdüğü, araya girenlerin güçlükle ayırdığı öğrenildi. 

Kavganın tarafları Egepostası'na konuştu

GÜMRÜKÇÜ: FİZİKİ SALDIRIDA BULUNDU

İlçe Eski Başkanı Utku Gümrükcü, listeye taraf olmadığını belirtirken, "Evka 2 Mahallesi kırmızı ve mavi liste olarak çıkıyor. Biz buraya seçimin düzenini sağlamak için geldik. Arkadaşlarla çay içiyorduk. İlçe Başkanımız o sırada geldi. Seçimin düzenini bozmaya çalıştı. Oluşan kurula devredilmiş seçim güvenliği. İnsanların elinden zarf ve hazirunu almaya çalıştu. Biz de buna engel olduk. Devam eden bir oylama sırasında seçim bozulamaz. Tutanak varsa ilçe başkanı tutar. Değerlendirme önce kendisinin sonra il başkanınındır. Bunun yanlış olduğunu ifade ettik. Sonra sesler ve tansiyon yükseldi. Kendisi bana gel dıraşıda hesaplaşırız seninle benzeri sözler söyledi ve sonra elime vurdu. Bana fiziki saldırıda bulundu. Hepsi kameraler tarafında çekildi. Şahitler var. Daha sonra İl Başkan yardımcımız Şirin Akgül geldi ve olayı tatlıya bağladılar. Şimdi seçim devam ediyor. Sandıktan ne çıktığı bizi ilgilendirmez. Zaten CHP çıkacak. Ama seçim güvenliğinden ilçe başkanı kadar ben de il yönetim kurulu üyesi olarak sorumluyum. Seçim sonuçları hayırlı olsun. Çiğli genelinde benim beyaz listeden başka bir listeye desteğim yok" dedi.

İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu ise tartışmanın nasıl çıktığını şöyle aktardı: 

"Zarflar ve kağıtlar geldiğinde sabah tutanak halinde yazılması gerekiyor. Zarf sayısının bilinmesi lazım. Referandumda da bunu yaşadık. Aynı şekilde de sabah  tutanak tutuldu mu diye sordum arkadaşlara. Onlar da tutmadıklarını söylediler. Bir itiraz vardı. Onun üstüne geldik. Seçim hakkında bilgi almaya çalıştık. Sonra tansiyon yükseldi. Sonra da bu süreç yaşandı. Esasında seçimin iptal olması gerekiyor tutanak tutulmadığı için. Kamera görüntüleri de alınmadı. İlden gelen talimat bu yöndeydi. Bu işlem yapılmadığı için bu seçimin iptal olması gerekiyor. Tartışma olayına girmek istemiyorum. Bir il yöneticisiyle burada tartışma konumuna düşmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Eline vurmadım. Sadece. Bir şey söylerken temas ettim."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.