Dolar 32,3728
%0.17
Euro 35,0404
%-0.07
Altın 2.326,620
%0.27
Bist-100 9,14
%0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eximbank hedef yükseltti

Eximbank hedef yükseltti

EGE Genç İşadamları Derneği (EGİAD), “İhracatın Finansmanında Türk Eximbank" başlığı ile toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, banka olarak geçen yıl Türkiye ihracatının %23'üne destek verdiklerini bu yıl rakamı %26'ya çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

  • Ege Postası
  • 10.03.2017 - 19:20

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, banka olarak geçen yıl Türkiye ihracatının yüzde 23’üne destek verdiklerini 2017’de bu rakamı yüzde 26’ya çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, "Büyümeye, daha fazla finanse etmeye devam edeceğiz. Türkiye’de yerli yabancı toplam 52 banka arasında 11. büyük bankası konumunda. Türkiye’de verilen ihracat kredilerinin yüzde 44’ünü Türk Eximbank veriyor. İhracat kredilerinde birinciyiz. Türkiye’de 65 bin ihracatçımız var. Biz aynı zamanda döviz kazandıran faaliyetleri de destekliyoruz. Bunlarla birlikte karşımızda 100 bin şirketimiz var. Bunların 7 bin 700’üyle çalışıyoruz. Biz istiyoruz ki bu şirketlerin tamamıyla çalışalım. Dünyada ihracatçısına en fazla destek olan ülke Güney Kore’dir. Güney Kore kendi ihracatçısına yüzde 27,7 oranında destek veriyor. Biz yılsonu itibariyle onlara biraz daha yaklaşmış olacağız" dedi. 

Kredi Garanti Fonu KGF hakkında da bilgi verilen toplantıda,  KGF’nin adı duyulan ancak çok da tanınmayan 25 yıllık çok ortaklı bir kefalet kurumu olduğu belirtildi. Başta KOBİ’ler olmak üzere finansmana erişimde sorunu olan işletmelere, kefalet, garanti desteği vererek finansmana ulaşmalarını kolaylaştırdıklarını ifade edildi. İhracatçılara finans desteği vermeye devam edeceklerini kaydeden Yıldırım, "Biz para vermiyoruz. Ama sizlere güveniyoruz. Sizin arkanızdayız, destekliyoruz. Bankalardan alacağınız krediler için arkanızda duruyoruz, destekliyoruz" diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.