Dolar 32,3768
%0.18
Euro 35,0120
%-0.15
Altın 2.324,140
%0.16
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eylem yapan avukatlara biber gazlı müdahale

Eylem yapan avukatlara biber gazlı müdahale

İzmir Çağdaş Avukatlar Grubu ve Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat, KHK ile ihraç edildikten sonra Ankara'da açlık grevi yapan bir akademisyen ile bir öğretmene destek için İzmir Adliyesi'nde 'Dayanışma zinciri' adı altında eylem yaptı. Polis, avukatlara müdahale edip dağıttı. Açlık grevindeki akademisyen ve öğretmene 'Zincir'li destek

  • Ege Postası
  • 17.05.2017 - 14:23

İzmir'de Çağdaş Avukatlar Grubu ve Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat, meslekten ihraç edildikleri için Ankara'da açlık grevi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'na destek olmak için İzmir Adliyesi'nde 'Dayanışma zinciri' adı altında maskeli, sessiz eylem yaptı. Polis, adliye önünde oturma eylemi yapan gruba biber gazı sıkıp, dağıttı. 

Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edildikten sonra 'İşimi geri istiyorum' diyerek Ankara'da, Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde açlık grevine başlayan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'na destek olmak isteyen Çağdaş Avukatlar Grubu  ve Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir şubesi üyesi yaklaşık 30 avukat İzmir Adliyesi'nde sessiz eylem yaptı. Yüzlerinde ameliyat maskesi takarak, Gülmen ile Özakça'nın fotoğraflarını yakalarına takıp zemin katta el ele tutuşan avukatlar 'Dayanışma zinciri' oluşturdu.
 

Polis, eylemin izinsiz olduğunu, ayrıca adliye içerisinde yapılamayacağını belirterek, avukatlardan dışarı çıkmalarını istedi. Eylemi sürdüren avukatlar, müdahale eden polis tarafından karga tulumba adliye dışına çıkarıldı.

Slogan atan grup, daha sonra İzmir Adliyesi C kapısı girişinde merdivenlerde oturma eylemi yapmaya başladı. Polis, dağılmaları için yaptığı uyarının ardından eylemi sürdüren gruba biber gazıyla müdahale etti. Avukatlar bu müdahale üzerine eylemi sonlandırdı. (DHA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.