Dolar 32,3685
%0.16
Euro 35,1197
%0.16
Altın 2.327,590
%0.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fareler esnafın başına dert oldu

Fareler esnafın başına dert oldu

İzmir'de, Basmane semtinin ardından bu kez de Kemeraltı Çarşısı içindeki Güzelyurt Mahallesi'nde ortaya çıkan fareler esnafı bıktırdı. Basmane'den sonra Kemeraltı Çarşısı'nı bastılar

  • Ege Postası
  • 18.07.2017 - 09:19

Geçtiğimiz aylarda Basmane semtinde çokça görülen, burada yaşayan Suriyeli bir aileyi ısıran, bir bebeğin kulağını kemiren fareler, bu kez tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki Güzelyurt Mahallesi'nde esnafın başına dert oldu. Her sabah işyerlerine gelip, kepenkleri açarken farelerle yüz yüze geldiklerini belirten çarşı esnafı, ellerindeki sopa küreklerle onları püskürtmeye çalışıyor.

Günde 10 ila 15 arasında fare öldürdüklerini belirten esnaf, "Gece sokaklarda dolaşıyorlar. Sabah işyerimizi açmaya geldiğimizde onlarla karşılaşıyoruz. Kedilerin bile bulaşmadığı büyüklükte olanları var. Artık bıktık usandık" diyerek dert yandı.

Güzelyurt Mahalle Muhtarı Hüseyin Koparan da her gün esnafa fare zehiri dağıttıklarını belirterek, "Belediye görevlileri gelip sürekli ilaçlama yapıyor, ancak bunca mücadeleye rağmen fareler hala varlığını arttırarak sürdürüyor. Esnaf bu konuda son derece dertli. Her gün farelerle mücadele etmek kaçınılmaz oldu. Mahallemizin en büyük sorunu da şu anda bu" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.