Dolar 32,5135
%-0.08
Euro 34,9664
%0.4
Altın 2.435,500
%0.51
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Farelerin saldırısına uğrayan Suriyeli aileye yardım eli

Farelerin saldırısına uğrayan Suriyeli aileye yardım eli

Basmane Semti'nde yıkık- dökük evin içinde son derece derece sağlıksız koşullarda yaşadıkları için fareler tarafından ısırılan Suriyeli Suriyeli Elmas Kundar ile 6 aylık bebeği Eyüp Ahmet'in dramına yardım eli uzatıldı. Farelerin saldırısına uğrayan Suriyeli aileye yardım eli

  • Ege Postası
  • 14.02.2017 - 13:56

Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp İzmir'e gelen ve olumsuz koşullarda yaşadıkları için gece uykularında farelerin saldırısına uğrayan Suriyeli Elmas Kundar ile 6 aylık bebeği Eyüp Ahmet'i Halk Sağlığı ekipleri ziyaret etti.

Odun ve kömür olmadığı için sobada kendilerine bağışlanan eski kıyafetleri yakarak ısınmak zorunda kalan aile, sağlık hizmeti alamadığını, bebeğin nüfus kaydı olmadığından süt yardımından da yararlanamadıkları bildirilmişti.

Halk Sağlığı ekipleri bugün 8 nüfuslu Suriyeli Kundar Ailesi'ni ziyaret ederek sağlık taramasından geçirdi. Konak Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı görevlileri de aileyi ziyaret ederek gerekli maddi desteğin sağlanacağı açıkladı. 

Ailenin Göç İdaresi'nden çıkarılacak yeni kimlik kartlarının ardından 800 TL her ay devlet yardımı ve her türlü sağlık hizmeti ile yakacak ve gıda yardımından faydalanacakları bildirildi. Bu destek zor koşullarda yaşamını sürdüren ailenin yüzünü güldürdü. 

Bölgede farelerin çoğalma nedeninin ise sokaklarda ilaçlama yapılmamasından kaynaklandığı ileri sürüldü. (DHA)

Suriyeli anne ve bebeği fareler kemirdi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.