Dolar 32,6188
%0.44
Euro 34,7266
%-0.02
Altın 2.514,770
%1.22
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fay hattına 10 kat yapılaşma izni!

Fay hattına 10 kat yapılaşma izni!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Narlıdere'de mülkiyeti TOKİ'ye ait araziler için flaş bir imar düzenlemesine gitti. Yerel idarenin yetkisini by-pass eden bakanlık, birinci derece deprem kuşağında ve fay hattı üzerindeki arazilere 10 katlık yapılaşma izni verdi. Bakanlıktan faciaya davetiye

  • Ege Postası
  • 07.03.2017 - 11:39

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Narlıdere'nin Narlı Mahallesi bölgesinde yer alan ve akıbeti merak konusu olan TOKi arazileri için Ankara'dan flaş bir karar geldi.

TOKİ ARAZİLERİ İMARA AÇILDI

Narlıdere'de İzmir-Çeşme Otoyolu'nun yaklaşık 600 metre güneyinde kalan mülkiyeti TOKİ'ye ait araziler imara açıldı. Narlıdere Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin imar yetkilerini by-pass eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu hamlesiyle birlikte boş arazi vasfındaki devlet arazilerini hem ticari hem de konut yatırımları için kullanıma sunmuş oldu. Aldığı karara bölgenin artan nüfus yükü ve yoğunluğunu gerekçe gösteren bakanlık makamı, toplamda 58 bin 59 metrekare araziyi kapsayan yeni imar planı yaptı.

FAY HATTINA 10 KAT YAPILAŞMA İZNİ!

Hazırlanan yeni planlarla birlikte söz konusu alanlar konut yerleşiminin yanı sıra, ticaret, dini tesis, özel eğitim tesisi, park, ve yol kullanımına da açıldı. Yaklaşık bin kişi için konut üretilecek Narlı Mahallesi sınırlarında kalan alanda 21 bin 813 metrekarelik araziye inşaat izni verilmiş oldu. Plan çerçevesinde konutlar için 10 kat, ticari alanlar için ise 6 katlık yapılaşma izni tanındı.

MAHKEME ESKİ PLANLARI İPTAL ETMİŞTİ

Plan değişikliğine dair en dikkat çeken nokta ise raporlarda yer alan bilimsel veriler oldu. İzmir'deki 1'inci derece deprem alanları arasında bulunan riskli bölgede yapılaşmaya açılan ve 10 katlık inşaat izni tanınan alandan geçen fay hatları bulunduğuna dikkat çekildi. Diğer yandan, 2005 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin aynı alana dair hazırladığı benzer nitelikteki imar planları gelen itirazlar ve açılan davalar neticesinde 4'üncü İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmiş ve bölge plansız kalmıştı. Hazırlanan planlar İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından bir ay süreyle askıya çıkartılırken, gelen itirazlar ve görüşler doğrultusunda imara açılan alanlarla ilgili süreç netlik kazanacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.