Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Festivalde müzik şöleni

Festivalde müzik şöleni

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlediği 23. İzmir Avrupa Caz Festivali'nde VEIN Trio ve Oğuz Büyükberber şöleni yaşandı.

  • Ege Postası
  • 08.03.2016 - 13:55
İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile düzenlenen konserde Büyükberber, İzmir Avrupa Caz Festivali'nde çalmanın kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti ve “İzmirlilerle birlikte olduğum için çok mutluyum" dedi. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) Küçük Salonda yapılan konserde; Michael Arbenz (piyano), Thomas Lähns (kontrbas), Florian Arbenz'den (davul) ve tanınmış basklarnet sanatçısı Oğuz Büyükberber'den oluşan topluluk çoğunlukla kendi bestelerini seslendirdi.

Büyük projeler için tanınmış sanatçılarla bir araya gelerek çalan VEİN Trio ile Büyükberber'in olağanüstü uyumu, doğaçlamalarla zenginleşen göz alıcı sololar, salonu dolduran müzikseverlerin caz şöleni yaşamasını sağladı. Büyükberber'in basklarneti üzerindeki göz kamaştıran hâkimiyeti, günümüz cazcıları arasında niçin ön sıralarda olduğunu kanıtladı.

23. İzmir Avrupa Caz Festivali, 9 Mart 2016 Çarşamba günü, Slovakya İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile yapılacak Maria Kmetkova(arp) ve Pavol Bereza(gitar) konseriyle devam edecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.