Dolar 32,4968
%0.56
Euro 35,1489
%0.24
Altın 2.328,840
%0.36
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Festivale Sertab Erener'le muhteşem başlangıç

Festivale Sertab Erener'le muhteşem başlangıç

Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl ikinci kez düzenlediği "1 Festival İzmir", Türkiye'nin en iyi seslerinden Sertab Erener'le başladı. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen konserde "tek boş koltuk" bırakmayan İzmirli müzikseverler, dev ekranlı avluyu da doldurdu. 1 Festival'e coşkulu başlangıç

  • Ege Postası
  • 18.10.2017 - 09:47

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), ilk kez geçtiğimiz yıl düzenlenen "1 Festival İzmir"in ikincisine de muhteşem bir başlangıç yaptı. ‘Bir festivalden fazlasını vaad eden" renkli bir etkinliğin açılış konserinde sahne alan Sertab Erener, salonun içini de, dev ekranın kurulduğu avluyu da hıncahınç doldurdu. Türk Pop Müziği'nde 25 yılını geride bırakan ünlü sanatçı, etkileyici performansıyla İzmirlileri kendisine bir kez daha hayran bıraktı.

NİL KARAİBRAHİMGİL SÜRPRİZİ

Ülkemize "Eurovision birinciliği" kazandıran Erener’e, sahnede İzmir Big Band Orkestrası eşlik etti. Sertab Erener sahnede bir ara, ağabeyinin eşi ünlü sanatçı Nil Karaibrahimgil’i görüntülü arayarak AASSM’deki izleyiciler ile birlikte doğum gününü de kutladı.

“1Festival İzmir”in açılış konserine bilet bulamayan izleyiciler için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından AASSM açık alanına kurulan dev ekran da büyük ilgi gördü. Salona giremeyen İzmirliler, kendilerine ayrılan oturma gruplarında konser keyfini doyasıya yaşadı.  

SAHNE SIRASI HAFIZOĞLU'NDA

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, “1 Festival İzmir” kapsamında sanatseverleri 19 Ekim Perşembe akşamı Türkiye’nin başarılı davulcusu Ediz Hafızoğlu ile buluşturacak.

Stüdyo ve konser müzisyeni olarak “caz”dan “rock’n roll”a, metalden deneysel müzik ve Balkan müziğine kadar birbirinden farklı tarzlarda çalışan birçok müzisyene eşlik eden; yerli caz sahnesinin en başarılı davulcuları arasında sayılan Ediz Hafızoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi AASSM’de doyumsuz bir müzik gecesinde müzikseverlerle bir araya gelecek.

19 Ekim Perşembe akşamı sahne alacak Hafızoğlu’na, vokallerde Elif Çağlar Muslu, Jülide Özçelik ve Ülkü Aybala Sunat, klavyede Ercüment Orkut, trompette Barış Doğukan Yazıcı, saksafonda Engin Recepoğulları ve Serhan Erkol, gitarlarda ise Orhan Deniz, Cem Tuncer ve Cenk Erdoğan eşlik edecek.

AASSM Büyük Salon saat 20.00'de başlayacak konserin biletleri AASSM (0 232 293 38 31), İzmir Sanat (0 232 293 40 49) ve İsmet İnönü Sanat Merkezi (0 232 293 46 04) gişeleri ile http://aassm.org.tr’den adresinden alınabilir.

“1 FESTİVAL”E DEVAM

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "1 Festival İzmir" kapsamında, iki Grammy ve cazda "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" sahibi, UNESCO tarafından “Barış Sanatçısı” seçilen Marcus Miller, 20 Ekim Cuma günü saat 20.00’de Büyük Salon’da sahne alacak.

Festivalin kapanış konserinde ise Hintli perküsyon ustası Trilok Gurtu ile Tepecik Filarmoni var. 21 Ekim Cumartesi günü saat 20.00’de Büyük Salon’da başlayacak konserde Gurtu'ya, Hamdi Akatay ile Memduh Akatay eşlik edecek.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.