Dolar 32,3342
%0.26
Euro 35,1125
%-0.03
Altın 2.308,770
%1.37
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fethiye'de  turist-mangalcı polemiği

Fethiye'de turist-mangalcı polemiği

Fethiye’de turistik otel ve villalar ile Koca Çalış Plajı arasında kalan 600 metre uzunluğundaki sahil yolu, görüntü ve gürültü kirliliği gerekçe gösterilerek araç trafiğine kapatıldı.

  • Ege Postası
  • 04.09.2016 - 12:35

Fethiye’nin Çalış Bölgesi’nde Köçek Mustafa Caddesi ile 1112/1 Sokağı birbirine bağlayan 600 metre uzunluğundaki sahil yolu, Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği’nin isteği üzerine, Fethiye Belediyesi Trafik Kontrol Müdürlüğü tarafından 10 gün önce dubalarla trafiğe kapatıldı. Fethiye İmar Planı’nda gözükmeyen yolun kapatılmasıyla Çalış Plajı ile Koca Çalış Plajı arasında ulaşım, Köçek Mustafa Caddesi ile 1112/1 Sokak üzerinden sağlandı ve mesafe 900 metreye çıktı.

"HALKIN PLAJA İNMESİ ENGELLENİYOR" 

Bölgedeki turistik otel ve villalarla, Koca Çalış Plajı’nı birbirinden ayıran yolun kapatılarak, ulaşımın turistik işletmecilerin arka kısmına kaydırılmasına tepkiler kısa sürede büyüdü. Sosyal medya üzerinde yoğunlaşan eleştirilerde yolun, otel ve villalarda konaklayan tatilci ve turistlerin plajda güneşlenirken, rahatsız olduğu gerekçesiyle kapatıldığı öne sürüldü. Yıllardır kullandıkları yol ile yolun önündeki plajın ellerinden alındığını belirtenler, ilçe merkezinde halkın ücret ödemeden deniz kıyısına inebileceği alan kalmadığını savundu. Alt gelir düzeyindekilerin deniz kıyısına inmesinin engellediğini öne süren sosyal medya kullanıcılarının tepkileri ilçede gelir seviyesi tartışmasına dönüştü.

"PLAJI HALKA DEĞİL, YOLU TRAFİĞE KAPATTIK"

Tepkiler üzerine açıklama yapan Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, plajı halka kapatmadıklarını sadece yolu araç trafiğine kapattıklarını söyledi. Geçen Haziran ayında Muğla Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile sözleşme imzalayarak plajın işletme hakkını aldıklarını anlatan Ay, büyük bir maddi yük altına girdiklerini ve 3-4 yıl ilerisini düşünerek hareket ettiklerini kaydetti. Yolun trafiğe kapatılmasını dernek olarak istediklerini kaydeden Ay, şöyle dedi:

"Plajın daha rahat kullanımı açısından görüntü ve gürültü kirliliği açısından, yolun trafiğe kapatılmasının ne kadar güzel olduğunu daha önce Çalış Plajı’nda gördük. Kumsal hemen arkasında bulunan otel veya evlerin kumsalı değildir. Bu kumsal devlet ve devlette derneğimize şezlong ve şemsiye kullanımı açısından kiraya verdi. Burada 2 bin yataklı otellerin sahipleri ’Bu plaja giremezsin’ gibi bir tavrı asla sergileyemezler. Koca Çalış’ta plajın halk kullanımına yasaklama gibi bir düşünce asla söz konusu olamaz. Biz bölgeyi turizm açısından geliştirmeye çalışırken aynı zamanda doğal değerlerini de korumak zorundayız. Geçen sene büyük yolcu otobüsleri burada plajın içindeydi. Bu bölge sadece trafiğe kapatıldı, insanların kullanımına kapatılmadı ve kapanmayacak." 

MANGAL KOKUSU VE DUMAN ŞİKAYET KONUSUYDU 

Trafiğe kapatılan bölge yaz sezonu boyunca özellikle akşam saatlerinde yoğunlaşıyor. Yolun kapatılan bölümüne araçlarını park eden vatandaşlar hemen bitişikteki plaja inerek mangal yakıp, denize giriyor. Hafta sonu akşam saatlerinde adım atacak yer kalmayan bölge, Fethiye’de halk plajı konumunu kaybetmeyen nadir yerler arasında gösteriliyor. 

Bölgede şezlong ve şemsiye bulunmuyor. Bölgedeki villa ve otel müşterilerinin özellikle mangal kokusu ve dumanından rahatsız olduğu ve sık sık şikayette bulunduğu biliniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.