Dolar 32,5791
%0.29
Euro 34,9915
%0.06
Altın 2.456,660
%0.84
Bist-100 9.775,00
%0.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
FETÖ'den tutuklanan Bayraklı Belediyesi çalışanı serbest bırakıldı

FETÖ'den tutuklanan Bayraklı Belediyesi çalışanı serbest bırakıldı

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınıp ‘Bylock’ kullandığı gerekçesiyle tutuklanan Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli Öget Mermer savcılık kararıyla serbest bırakıldı. Mermer'e ilk ziyaret Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'dan geldi. FETÖ'den tutuklanan Bayraklı Belediyesi çalışanı serbest bırakıldı

  • Ege Postası
  • 09.02.2017 - 22:48

EGE POSTASI - 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesini ardından ülke genelinde FETÖ operasyonu başlatılmıştı. İzmir'de de sürdürülen çalışmalar kapsamında tüm kurumlarda olduğu gibi belediyelerde de çalışanlar mercek altına alınmıştı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Bayraklı Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü’nde görev yapan Öget Mermer'in telefonunda ‘kırmızı Bylock’ olarak tabir edilen aktif kullanıcı durumu tespit edilmiş, Mermer emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmiş ve çıkarıldığı mahkemede tutuklanmıştı.

Mermer mahkemede verdiği ifadede telefonunu tamire verdiğini, kendisinin haberi olmadan 'Bylock' yüklendiğini iddia etmiş, “ Programın nasıl kullanıldığını bilmiyorum. Kimseye mesaj atmadım” demişti.

73 GÜN SONRA SERBEST

Flaş bir gelişme yaşandı ve Aliağa Şakran Kapalı Cezaevinde 73 gündür tutuklu bulunan Mermer, savcılık kararıyla serbest bırakıldı.

Ailesine kavuşan Mermer'e ilk ziyaret, gözaltına alındığı ilk günden itibaren kendisine destek olan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'dan geldi.

KARABAĞ: BİZ KIZIMIZDAN EMİNDİK!

Karabağ, Mermer'in serbest kalmasıyla ilgili olarak, “ Bylock denen programın kimin telefonuna tesadüfen nasıl düştüğü teknik takiplerle bılunuyor. Keşke bu gözaltılar olmadan önce gerçek suçlular bulunabilse...Bu dönem bu işler gecikiyor. Öget kızımız serbest kaldı. Emeğe geçenler var. Devlet görevlilerimize teşekkür ediyorum. Öget'in bu işlerin içinde olmadığını hep söyledik. DİSK Başkanı Kani Bey'le birlikte ilgilendik konuyla...Biz kızımızdan emindik” dedi.

MERMER:GÜÇLÜ OLMAMI SAĞLADILAR

Kendisi için zor bir süreç geçirdiğini söyleyen Mermer, “Bu süreçte hep yanımda olan aileme, başkanımıza, iş arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bana inanmaları arkamda durmaları güçlü olmamı sağladı” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.