Dolar 32,3623
%0.14
Euro 35,0754
%0.03
Altın 2.324,300
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
FETÖ'nün İKÇÜ'deki yapılanması davası

FETÖ'nün İKÇÜ'deki yapılanması davası

İzmir'de FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında İKÇÜ'den ihraç edilen, aralarında öğretim üyelerinin de bulunduğu 20 tutuklu sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildiMahkeme heyeti bir sanığın tahliyesine karar verirken, diğer tutuklu sanıkların tahliye talebini reddetti FETÖ'nün İKÇÜ'deki yapılanması davası

  • Ege Postası
  • 25.07.2017 - 22:15

İZMİR (AA) - İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında İzmir Katip Çelebi Üniversitesinden (İKÇÜ) ihraç edilen, aralarında öğretim üyelerinin de bulunduğu 20 tutuklu sanığın yargılandığı davada, tutuklu bir sanığın tahliyesine karar verildi.

İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 20 tutuklu sanık, bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kaydedilen duruşmada, tanık olarak ifade veren C.T, İKÇÜ'de uzman olarak çalıştığını, tutuklu sanık Tancan Uysal'ın FETÖ'nün etkili olduğu dönemde aktif olduğunu iddia ederek daha sonra sosyal paylaşım sitelerinde örgüte karşı olduğuna ilişkin paylaşımlar yaptığını belirtti.

Tanık Y.E, 2013'te 3 arkadaşıyla birlikte eğitim için üç aylığına ABD'ye gittiklerini, orada FETÖ'ye ait olmayan bir evde kaldıklarını belirterek, tutuklu sanık İsmail Özdemir'in teklifinin ardından Pensilvanya'ya geçtiklerini söyledi.

FETÖ'yle bağlantısı nedeniyle meslekten ihraç edildiğini dile getiren Y.E, "Tutuklu sanık Mehmet Çete ve Özdemir Fettullah Gülen'in yaşadığı eve girdi. Arkadaşım H.O. ile benim referansım olmadığı için biz içeri giremedik. H.O'yla dışarıda yemek yiyip, dolaşmamızın ardından Gülen'in evinin kapısına gelince güvenlikler bizi de içeri aldı. Orada namaz kıldık, kitap okuduk. Namaz kılmaya gelen Gülen'i sadece orada gördük. Diğer gün Pensilvanya'dan ayrıldım." beyanında bulundu.

Tutuklu sanıklar ve avukatları, delillerin toplandığını, kaçma ihtimallerinin olmadığını savunarak, cezaevindeki tutukluluk süresinin dikkate alınarak tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık eski akademisyen Prof. Dr. Sedat Akar'ın tahliyesine, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- İddianame

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İKÇÜ'de görevli akademisyen ve çalışanlara yönelik 12 Ağustos'ta düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı çıkarılan 44 şüpheliden 40'ı yakalanmış, 29 zanlı tutuklanmıştı.

İzmir Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz tarafından hazırlanan, 13. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 139 sayfalık iddianamede; aralarında örgütün sözde "İKÇÜ imamı" olduğu öne sürülen Adem Fidan, meslekten ihraç edilen Diş Hekimliği Fakültesinin kurucu Dekanı Prof. Dr. Tancan Uysal, eski Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şemsettin Karaca, eski Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Çete, eski Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Sütçü, eski Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Salih Yılmaz'ın da bulunduğu 29 tutuklu sanık hakkında "silahlı terör örgütü üyeliği"nden 10 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Mahkeme heyeti, 4 Şubat'taki duruşmada 8 tutuklu sanık hakkında tahliye kararı vermişti. 30 Mart'taki duruşmada ise tutuklu sanık Serkan Çoştur'un dosyasının Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki dava dosyasıyla birleştiği belirtilmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.