Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
FETÖ'nün taşınmazları o kurumun

FETÖ'nün taşınmazları o kurumun

Vakıflar Haftası Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i makamında ziyaret eden Vakıflar İzmir Bölge Müdür Vekili Fethi Koç, İzmir'de 375 ve Manisa'da 150 taşınmaz olmak üzere toplam 525 taşınmazın FETÖ/PDY'den kendilerine devredildiğini açıkladı. Ziyaretteki açıklamada ortaya çıktı

  • Ege Postası
  • 09.05.2017 - 17:18

Vakıflar İzmir Bölge Müdür Vekili Fethi Koç, 34. Vakıflar Haftası sebebiyle Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i makamında ziyaret etti. Manisa Valisi Güvençer, vakıf eserlerinin Türkiye için önemli taşınmazlar olduğunu dile getirerek, özellikle son 15 yılda Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün büyük gayretleri neticesinde vakıf eserlerine sahip çıkıldığını ve Manisa'da da çok vakıf eserin bulunduğunu ifade etti.

Ziyarette açıklamada bulunan Vakıflar Bölge Müdür Vekili Koç, amaçlarının taşınmaz vakıf eserlerini gelecek nesillere aktarmak olduğunun altını çizerek, "Vakıflar Bölge Müdürlüğü hayri ve sosyal amaçlı bir kurumdur. Aynı zamanda öğrenciye burs veren, fakiri, muhtacı gözeten, bu eserleri gelecek nesillere aktarmakla görevli olan, aynı zamanda da bunları yaparken de yatırımlarını sürdüren özel bütçeli bir kurumdur" diye konuştu.

Manisa'nın vakıf eserleri bakımından Türkiye'de önde gelen illerden birisi olduğuna dikkat çeken Koç, 2017 yılı içinde il genelinde 14 vakıf eserinde restorasyon çalışmasına başlayacaklarını söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'den vakıflara devredilen taşınmazlarda da değinen Vakıflar İzmir Bölge Müdür Vekili Koç, Manisa'da 150, İzmir'de 375 olmak üzere toplam 525 taşınmazın, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredildiğini dile getirdi. Koç, "Bunların hepsi kanun hükmünde kararnameler ile Genel müdürlüğümüze devredilen kamu hizmeti veren kurumlardır. Milletin malının tekrar millete hizmet etmesi için kamuya tahsisleri devam ediyor. Birçok taşınmazı kamu yararına çalışmak üzere vakıflara tahsis ettik. Tekrar millete zarar verecek bir oluşuma ne devletimiz, ne diğer kurumlar, ne de biz devletin memurları olarak müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

Koç, daha sonra 8-14 Mayıs arasında kutlanan Vakıflar Haftası sebebiyle yapacakları etkinlikler hakkında Vali Güvençer'e bilgi verdi. (DHA)
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.