Dolar 32,5141
%0.21
Euro 34,8394
%0.34
Altın 2.488,460
%1.06
Bist-100 9.521,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
FETÖ'nün TSK'daki kripto yapılanmasına operasyon

FETÖ'nün TSK'daki kripto yapılanmasına operasyon

Operasyon kapsamında 45 ilde 117 kişi hakkında yakalama kararı verildi, 80'i gözaltına alındı. Halen TSK'da kritik görevde oldukları tespit edilen şüphelilerin, FETÖ'nün sözde abileri tarafından ankesörlü telefondan arandıkları ortaya çıktı. İzmir merkezli FETÖ operasyonunda çarpıcı detay

  • Ege Postası
  • 29.09.2017 - 09:20

İzmir merkezli 45 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) kripto yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan çoğunluğu muvazzaf asker 117 şüpheliden 80'i yakalandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Berkant Karakaya tarafından yürütülen FETÖ'nün TSK içindeki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 98'i muvazzaf, 19'su meslekten ihraç edilen asker hakkında yakalama kararı verildi.

Yakalama kararı verilenler arasında, 2 albay, bir yarbay, 6 binbaşı, 4 kıdemli yüzbaşı, 16 üsteğmen, 32 teğmen, 51 astsubay, iki uzman çavuş ve üç askeri öğrencinin bulunduğu belirtildi. 

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve İstihbarat Şubesi Müdürlüğü ekiplerinin, İzmir merkezli 45 ilde düzenlediği eş zamanlı operasyonda 80 şüpheli gözaltına alındı.

Arama çalışmaları devam eden şüphelilerle FETÖ'nün mahrem hizmetler sınıfından sözde abilerinin ilgilendiği, bunların TSK içerisindeki mensuplarını gizliliğe riayet ederek ankesörlü telefonlarından aradıkları da tespit edildi.

2010 ve 15 Temmuz 2016 arasında İzmir'de görev yapan TSK mensuplarından sözde mahrem abiler tarafından aranan, terör örgütü toplantılarına çağrılan ve talimat verilen 268 askeri personel olduğu, bunların birçoğunun darbe girişimi sonrasında yakalanarak tutuklandığı bilgisine ulaşıldı.

Bu personelden bir kısmının Genelkurmay, kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında subay ve astsubay rütbesinde kritik birimlerde görev yaptıkları ortaya çıktı.

TSK'NIN GİZLİ BİRİMLERİNDE GÖREVDELERMİŞ

İzmir'de, yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, mahrem abilere gizli bilgileri aktardıkları belirlenen 117 muvazzaf askere yönelik operasyonda gözaltı sayısının 80'e çıktığı öğrenildi. Gözaltına alınan askerler İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Bu arada gözaltına alınan askerlere ilişkini çarpıcı detaylarda ortaya çıktı. Buna göre, gözaltına alınan askerlerin gerek kuvvet komutanlıklarında, gerekse de Genelkurmay içerisinde gizli bilgilerin bulunduğu birimlerde halen görevlerini sürdürdükleri ortaya çıktı. Gizlilik derecesi yüksek olan bu bilgilerin, bu askerler tarafından FETÖ'ye aktarılmış olabileceğinin polis ve savcılıkça değerlendirildiği öğrenildi.

Bu arada gözaltına alınanlar arasında Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan yüksek rütbede emekli olan bir pilotun da bulunduğu öğrenildi. Gözaltına alınan emekli askerin, sivil havayolu firmasında pilotluk yapmayı sürdürdüğü ifade edildi. (AA-DHA)

FETÖ'nün avukat yapılanmasında 9 tutuklama

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.