Dolar 32,5374
%0.16
Euro 34,9490
%-0.07
Altın 2.457,450
%0.87
Bist-100 9.883,00
%1.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
FETÖ'nün TSK yapılanmasına operasyon

FETÖ'nün TSK yapılanmasına operasyon

FETÖ'nün TSK'daki yapılanmasının alt yapısını oluşturdukları öne sürülen 'Talebe mesulu' 'Okulcu' 'Doktor' 'Ev abileri' 'Eyalet abisi' konumundaki 142 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile haklarında yakalama kararı bulunan 40 kişi gözaltına alındı

  • Ege Postası
  • 08.03.2017 - 10:16

FETÖ soruşturmaları kapsamında, İstanbul İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri yapılanmasının sivil ayağı üzerinde 6 aydır çalışma başlattı. Örgütün, halen TSK içindeki muvazzaf subaylarla bağlantılı olduğu belirlendi.

ASKERİ LİSELERDE 2 YÖNTEM: DEVŞİR VEYA SINAVLARI KAZANDIR

Bu kişilerin, askeri liselerde iki farklı çalışma yöntemi uyguladıkları tespit edildi. Bunlardan ilki, ailesi FETÖ'cü olan çocuklar örgüt evlerinde çalıştırılarak sınavlara hazırlanıyor, çalınan askeri liselere giriş sınavı soruları bu çocuklara ezberletiliyordu. İkinci yöntem ise devşirme yöntemiydi. Anadolu'dan gelerek askeri liseleri kazanan öğrenciler, okul sıralarına oturduğu andan itibaren örgüt devreye giriyor, bu askeri lise öğrencilerini devşirerek FETÖ'ye kazandırıyorlardı. 

'DOKTORLAR' TAKİP EDİYOR, 'HUSUSİLERE' DEVREDİYOR 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tespitlerine göre, Askeri Liseler'deki takibi, gelişimi, örgüt için gelecekte sağlayacağı fayda, özel hayatı, 'Doktor' adı verilen örgüt mensupları tarafından yapılıyordu. Askeri lise öğrencilerinin mezun olmasından sonra ise devreye 'Hususi abileri' devreye giriyordu. 

BYLOCK KULLANIYORLAR 

İstanbul merkezli olarak dün sabah saatlerinde başlayan operasyonla FETÖ'nün TSK içindeki bu yapılanmasını sağladığı tespit edilen 142 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Bu kişilerin büyük bir çoğunluğunun ByLock kullanıcısı olduğu da tespit edildi. Operasyonda örgütün 'eyalet abisi' olduğu belirtilen kişi hakkında da yakalama kararı olduğu kaydedildi.

MUVAZZAFLARA DA SIÇRAYABİLİR 

Operasyonun önümüzdeki günlerde halen muvazzaf olan subaylara sıçrayabileceği bu kişilerle bağlantılı olan ve ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen 50'nin üzerinde subayla ilgili soruşturmanın da sürdürüldüğü belirtildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.