Dolar 32,3765
%0.18
Euro 34,9820
%-0.24
Altın 2.325,600
%0.22
Bist-100 9,07
%-0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
FETÖ/PDY'ye 'finansal destek' davası

FETÖ/PDY'ye 'finansal destek' davası

Tutuklu 2 sanığın tahliye talebi kabul edilmedi

  • Ege Postası
  • 10.08.2017 - 18:31

İZMİR (AA) - İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansal destek sağladıkları iddiasıyla haklarında açılan davada yargılanan tutuklu sanıkların tahliye talebi reddedildi. 

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Emir Ağbaş, Mehmet Çelikarslan ve tutuksuz 7 sanık ile avukatları hazır bulundu. Duruşmayı Hukuki Araştırmalar Derneği İzmir Şube Başkanı Abdulvahap Karakuş da takip etti. 

Sanık avukatları, bu celsede dinlenilmesi planlanan tanıkların beyanlarının daha sonraki duruşmalarda alınmasını talep etti. 

Tutuklu sanık Çelikarslan, kaçma ihtimalinin olmadığını savundu. 

FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandığına ilişkin tespite itiraz eden Çelikarslan, tutuksuz yargılanma talebinde bulundu. 

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. 

Operasyon ve iddianame

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 18 Şubat 2016'da FETÖ/PDY'nin finans ayağına yönelik operasyonda, ABD'den dönen iş adamı Emir Ağbaş ile Mehmet Çelikarslan, Adnan Menderes Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı.

Yürütülen soruşturma kapsamında Ağbaş ile Çelikarslan tutuklanmış, sanıklar hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" ve "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet" suçlamasıyla dava açılmış, firari sanık Selami Başaran hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.