Dolar 32,3106
%0.19
Euro 35,1105
%-0.03
Altın 2.303,090
%1.12
Bist-100 9,06
%2.83

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
FETÖ sanığı memur hakkında karar!

FETÖ sanığı memur hakkında karar!

İzmir'in Foça ilçesindeki Toplum Sağlığı Merkezi'nde görevliyken tutuklanan ve kriptolu haberleşme programı ByLock kullandığı belirlenen Ali Örer, FETÖ/PDY üyeliğinden yargılandığı davada 9 yıl 9 ay hapse çarptırıldı.

  • Ege Postası
  • 08.05.2017 - 16:43

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturma kapsamında, Foça Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 10 Ekim 2016'da düzenlenen operasyonda, Foça Toplum Sağlığı Merkezi'nde memur olan Ali Örer gözaltına alınıp tutuklandı. FETÖ/PDY'nin gizli haberleşme programı ByLock'u kullandığı belirlenen Ali Örer hakkında silahlı terör örgütü üyeliğinden 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İzmir 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın duruşmasına tutuklu sanık Ali Örer ve avukatı katıldı. Tutuklanmadan önce Foça Toplum Sağlığı Merkezinde çalıştığını söyleyen Ali Örer, suçlamaları reddetti. FETÖ üyesi olmadığını, örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını, bu uygulamayı 'Google Play'dan 'yanlışlıkla' indirmiş olabileceğini iddia eden Örer, ByLock'taki mesajlarını da kendisinin yazmadığını öne sürdü. İfadesinde ayrıca, kapatılan Bank Asya'da hesabı bulunduğunu, buna ilişkin bilirkişi raporuna bir diyeceği olmadığını söyleyen sanık Ali Örer, beraatine karar verilmesini istedi.   

Cumhuriyet savcısı ise mütalaasında, ByLock'u etkin şekilde kullandığının belirlendiğini vurguladığı sanığın cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını talep etti.

Mahkeme heyeti, üzerine atılı suçlamaları, özellikle ByLock programını kullandığını ısrarlı şekilde inkar etmesi, pişman olduğuna ilişkin herhangi bir söyleminin bulunmamasını göz önüne alarak, sanığı 9 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı ve tutukluluk halinin devamına karar verdi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.