Dolar 32,3664
%0.15
Euro 34,9649
%-0.29
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,15
%0.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Firdevs bebeğe yardım eli uzandı

Firdevs bebeğe yardım eli uzandı

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, akciğerleri gelişmediği için doğduktan 10 gün sonra sevk edildiği Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ndeki 7 aylık tedavisinin ardından taburcu edilecek olan Firdevs Uçar'ın yaşamını sürdürmesini sağlayacak solunum cihazı için gereken 7 bin lira bulundu.

  • Ege Postası
  • 16.02.2017 - 13:00

Tarım işçisi olarak çalışan Erdoğan Uçar ile evhanımı Emine Uçar Çifti'nin geçen 18 Temmuz'da Ödemiş Devlet Hastanesi'nde ikinci kızları dünyaya geldi. Çiftin Firdevs ismini verdikleri bebekleri prematüre olarak dünyaya geldiğinden akciğerlerinin gelişmediği ve kalbinde delik olduğu tespit edildi. Minik Firdevs, doğduktan 10 gün sonra İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada ameliyatla akciğerine şant takılan bebek, 6.5 ay hastanenin yoğun bakım ünitesinde tutuldu. Firdevs bebek, iki hafta önce servisteki odasına çıkartıldı.

Ailesine bebeğin taburcu edilebilmesi için solunum, oksijen ve aspratör cihazlarına ihtiyaç olduğu bildirildi. Ancak toplam 17 bin 740 lira olan cihazların Sosyal Güvenlik Kurumu'nun sadece 10 bin 366 lirasını karşıladı. Erdoğan Uçar, maddi durumu yeterli olmadığı için aradaki 7 bin 374 liralık farkı ödemesinin mümkün olmadığını belirtip, Ödemiş Kaymakamlığı'na başvurdu. Ödemiş Kaymakamlığı dün Uçar'ın başvurusunu değerlendirip, gereken paranın ödenmesine onay verdi. Ayrıca, UÇar Ailesi'ne kaymakamlık tarafından ilerleyen günlerde odun, kömür yardımı yapılıp, maaş da bağlanacağı bildirildi.

Öte yandan Firdevs bebeğin durumunu yerel ve ulusal basında yer almasının ardından hayırseverlerde aileye bugüne kadar toplam 8 bin 100 lira bağışta bulundu. Kendilerine destek olan kaymakamlık ve hayırseverlere teşekkür eden Erdoğan Uçar, "Kızımın taburcu edilmesinin ardından gereken solum cihazı için gereken paranın kalan kısmı kaymakamlık tarafından ödendi. Hayırseverlerin bağışladığı paraları da kızım taburcu olup, eve geldiğinde gereken masraflar için değerlendireceğiz" dedi. Daha önce 17 Şubat'ta taburcu edileceği bildirilen kızı Firdevs'in bir süre daha hastanede kalacağını belirten Uçar, "Kullandığı ilaçlara bağlı olarak vücunda aşırn su birikmesi olmuş. Bunun için tedavisine devam ediliyor. Ama fazla sürmeyecek kızım taburcu olacak" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.