Dolar 32,5990
%0.38
Euro 34,8204
%0.25
Altın 2.496,080
%0.47
Bist-100 9.466,00
%-0.61

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Flaş açıklama: Yüzde 30 ile başladık...

Flaş açıklama: Yüzde 30 ile başladık...

Başbakan Yıldırım, Anayasa değişikliği referandumunu çok zor şartlar altında gerçekleştirdiklerini belirterek “Yüzde 30 ile başladık; 70 günde yüzde 51.2 ye çıkardık. Bu az bir iş değil” dedi.

  • Ege Postası
  • 06.06.2017 - 08:53

Başbakan Binali Yıldırım, Anayasa değişikliğini zor şartlarda yaptıklarını ifade ederek, “Başlarken biz yüzde 30 ile başladık. 70 günde yüzde 30’u yüzde 51.2 ye çıkardık” dedi. Yıldırım, 22-26. dönemlerde görev yapan milletvekillerine iftar verdi. Bülent Arınç ile eski Başbakan Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu’nun katılmadığı iftarda Yıldırım, özetle şu mesajları verdi:

- OTORİTE DEVLETİN ELİNDE: Türkiye’nin kat ettiği ilerlemelerde hepinizin yeri var. Milletin gücüne güç kattınız Allah hepinizden razı olsun. Şimdi yeni bir döneme girdik. 22 Mayıs 2016 kongresinden sonra görev değişikliği oldu ve Ak Partimizin genel başkanlığı görevini üstelendim. Bir sene sonra da liderimiz Erdoğan’a görevi gurur ve onurla teslim ettim. Bir yıllık bir süre kısa olabilir ama bu bir yıl Türkiye’nin yakın tarihinde çok konuşulacak bir yıl oldu. 15 Temmuz darbe girişimi ilk ve en zor sınavımızdı, Allaha şükür mahcup olmadık. Terör örgütlerinin eş zamanlı saldırısına maruz kaldık. Yurdun her köşesinde otorite devletin elindedir. Türkiye’nin her karış toprağını bu alçak terör örgütünde temizleyeceğiz.

- KİMSE ENDİŞE ETMESİN: bugün ekonomik göstergeler de büyüme oranımız da iyiye gidiyor. Enflasyon da düşme eğilimine girdi. Her şey çok daha güzel olacak, yarınımız bugünden güzel olacak hiç kimsenin endişesi olmasın.

- ZOR ŞARTLAR: En zor şartlarda bu anayasa değişikliğini yaptık. Hızlı şekilde Meclis’e geldi, Ak Parti bir oldu beraber oldu. Başlarken biz yüzde 30 ile başladık; 70 günde yüzde 30’u yüzde 51.2 ye çıkardık. Bu az bir iş değil. 18 anayasa değişikliği olmuş, bu onlardan biri değil.

Sisteme ilişkin değişiklikler var. Sandıkta millet ülkeyi kim yönetecek ona karar veriyor; vesayetçiler avucunu yalıyor. Sürekli istikrar var. Bu sisteme göre yüzde 50 artı 1 oy almayan kimse iktidar olamayacak. Belirli bölgelerden oy alarak iktidar olma şansı yok. Kampanya dönemindeki iddiaların aksine üniter yapı daha da güçleniyor. Yönetim krizi de bitiyor bu değişiklik ile. Meclis ayrı, Cumhurbaşkanı ayrı irade olabilir kriz ihtimali var mı; var. Krizden en az etkilenecek tüm yetkiler verildi. Yasama ve yürütmeye aynı güç verildi. Kriz oldu yürütme ve yasamanın da seçim kartı var. Yapmamız gereken uyum yasaları, bazı düzenlemeler var, büyük gayret ve fedakarlıkla vekillerimiz çalışmalarını sürdürüyor. (Milliyet)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.