Dolar 32,3300
%0.25
Euro 35,0433
%-0.22
Altın 2.280,490
%0.13
Bist-100 9,00
%2.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Flaş sözler! ABD ile çatışmaya ramak kaldı

Flaş sözler! ABD ile çatışmaya ramak kaldı

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, ABD'nin Suriye saldırısının ardından yaptığı açıklamada 'ABD ile çatışmaya ramak kaldı' ifadesini kullandı.

  • Ege Postası
  • 07.04.2017 - 17:41

ABD'nin Suriye'ye düzenlediği saldırıyı değerlendiren Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'nin meşru hükümetiyle öfkeli bir şekilde mücadele edeceğinin görüldüğü yorumunda bulundu.

Medvedev, Rus personeli vurmaktan kaçınmak için ABD'nin saldırı öncesi kendilerini bilgilendirdiğini belirtti. 

Medvedev ABD ile çatışmaya ramak kaldı ifadesini de kullandı.

Rusya'dan dalga geçer gibi açıklama

LAVROV DA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da ABD'nin Suriye hava üssüne yaptığı saldırının, 2003'te Batı'nın Irak'a Birleşmiş Milletler izni olmadan yaptığı müdahale yorumunda bulunmuştu. ABD'li askeri kaynaklar ise saldırı öncesi Rusya'nın bilgilendirildiğini ifade etmişlerdi. Rusya, ABD ile hava güvenliği anlaşmasını askıya almıştı.

RUS GEMİLERİ BOĞAZ'DAN GEÇTİ

ABD’nin Suriye’yi vurmasının ardından bölgede sıcak gelişmeler yaşanırken, Rus Donanması’na ait ’Nikolai Filchenkov’un ardından ’Admiral Grigoryeviç’ savaş gemisi de Çanakkale Boğazı’nı geçerek Akdeniz’e yol aldı. Rus Donanması’na ait 494 bordro numaralı Baş Koruma Gemisi ’Admiral Grigoryeviç’ saat 12.30’da Marmara Denizi’nden Çanakkale Boğazı’na giriş yaptı. Boğazın manevra yapılması en güç noktası olan Nara Burnu’nu dönen gemi saat 14.45 sıralarında Çanakkale önlerine ulaştı. ’Dur Yolcu’ yazısı ile Kilitbahir Kalesi önünden geçen gemi Ege Denizi’ne açıldı. Rus savaş gemilerinin ABD’nin bu sabah karşı vurduğu, sıcak gelişmelerin yaşandığı Suriye’nin de bulunduğu Akdeniz’de görev yapacağı öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.