Dolar 32,3295
%0.24
Euro 35,0712
%-0.14
Altın 2.300,300
%1
Bist-100 8,99
%2.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Foça'da Atıf Yılmaz filmleri sinamaseverlerle buluşuyor

Foça'da Atıf Yılmaz filmleri sinamaseverlerle buluşuyor

Foça Belediyesi ve Foça Kent Konseyi Turizm Meclisi’nce düzenlenen ‘‘Atıf Yılmaz gösterimleri’’, ‘‘Selvi Boylum Al Yazmalım’’ isimli filmin özel gösterimiyle başladı.

  • Ege Postası
  • 16.08.2017 - 15:47

Deniz Türkali ve Arif Keskiner, 1977 tarihli ‘‘Selvi Boylum Al Yazmalım’’ isimli filmin özel gösterimine onur konukları olarak katıldı. Sunar Kural Aytuna’nın takdimiyle sahneye gelen onur konukları, duygu ve düşüncelerini sinemaseverlerle paylaştı.

Türk Sineması’nın en değerli yönetmenlerinden Atıf Yılmaz’ı tanımaktan ve onunla birlikte çalışmaktan dolayı büyük gurur duyduğunu ifade eden yapımcı-senarist Arif Keskiner, ünlü Kırgız Yazarı Cengiz Aytmatov’un öyküsünden uyarlanan ‘‘Selvi Boylum Al Yazmalım’’ isimli filminin yapım süreciyle ilgi bazı detayları anlattı. Film Yapımcısı Arif Keskiner ‘‘Selvi Boylum Al Yazmalım’’ filminin Kırgızistan’da yapılan galasında yaşadığı anılarını da paylaştı.

Atıf Yılmaz’ın eşi oyuncu-yazar Deniz Türkali, usta yönetmenin 80’li yıllardaki filmografisinde kadına dair hikâyelere sıklıkla yer verdiğini belirtti. Türkali ‘‘Sinemamızın en üretken yönetmenlerinden biri olan Atıf Yılmaz, kadınların sorunlarını, toplum içinde ayakta kalabilme mücadelesini ve direnişini, beyazperdeye büyük bir ustalıkla yansıtmıştır’’ dedi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ‘‘Yedinci sanat Sinema, dünyaları tanıtan, aydınlatan, ufukları genişleten önemli bir sanat dalıdır. Foça Belediyesi sanata desteğini sürdürecektir’’dedi.

Foça Beşkapılar Kalesi’nde gerçekleşen ‘‘Atıf Yılmaz film gösterimleri’’ 22 Ağustos, Salı gününe dek sürecek.

Program:

16 Ağustos, Çarşamba ‘‘Mine’’, 17 Ağustos, Perşembe ‘‘Seni Seviyorum’’, 18 Ağustos, Cuma ‘‘Bir Yudum Sevgi’’, 19 Ağustos, Cumartesi ‘‘Ah Belinda’’, 20 Ağustos, Pazar ‘‘Adak’’, 21 Ağustos Pazartesi ‘‘Adı Vasfiye’’, 22 Ağustos, Salı ‘‘Deli Kan’’

*Saat 21.00’de başlayacak olan ücretsiz film gösterimlere, tüm halkımız davetlidir. Yeni Foça’dan katılmak isteyenler için, saat 20.00’de Karadut Kafe önünden araç kaldırılacaktır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.