Dolar 32,3749
%0.18
Euro 35,0165
%-0.14
Altın 2.325,460
%0.22
Bist-100 9,10
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Foça'da öğrenciler denizi temizledi

Foça'da öğrenciler denizi temizledi

Foça Belediyesi ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilköğretim öğrencileri denizden çöp topladı.

  • Ege Postası
  • 22.05.2017 - 09:54

Foça Belediyesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisat Fakültesi öğrencileri, çevre ve deniz kirliliği konusunda ilköğretim öğrencilerini bilgilendirmek amacıyla sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi. Proje kapsamında bir araya gelen üniversite öğrencileri ve Bedia Midilli İlkokulu öğrencileri, Küçükdeniz Liman bölgesinde çevre temizliği yaptı.

Küçük öğrenciler sahile vuran çöpleri temizlerken, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nden 9 ve Foça Dalış Merkezi'nden 12 dalgıç, sualtı temizliği yaptı.

Denizden çıkarılan atıklar Demokrasi Meydanı'nda sergilendi. Proje hakkında konuşan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, 'Özellikle üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde en büyük miraslarımızdan bir tanesi denizlerimiz ve çevremiz. Bu sebeple çevremizi ve denizlerimizi koruyup, gelecek nesillere de temiz ve sağlıklı biçimde bırakmamız gerekiyor" dedi. (DHA)

Foça'da 'Plastik ve naylon poşete hayır' kampanyası

İzmir'in turistik ilçesi Foça'da, çevre kirliliğinin önüne geçmek ve farkındalık yaratmak amacıyla  'Plastik ve naylon poşete hayır' kampanyası başlatıldı.

Kent Konseyi Turizm Meclisi üyeleri, Foça'da çevre kirliliğini önlemek adına esnafa kese kağıdı dağıtarak,  'Plastik ve naylon poşete hayır' kampanyası başlattı. Demokrasi Meydanı'nda kurulan stantta ise kampanya ile ilgili vatandaşlara bilgi verildi.

Turizm Meclisi üyelerinden Eren Tunga, çevre kirliliğinin önüne geçmek amacıyla kese kağıdı dağıttıklarını belirterek, " Plastik ve naylon poşete hayır diyoruz. Ancak bunun çok kolay olmadığını biliyoruz. Foça Belediyesi'nin de katkıları var bu işte ve sembolik küçük adımlarla da olsa bu konuya dikkat çekiyoruz. El ilanı dağıtmak yerine seçtiğimiz pazar esnafına ürettiğimiz kesekağıtlarını vereceğiz. Poşetlerinde hazırladığımız varillere atılmasını isteyeceğiz. Yasaklar her zaman başarılı olamıyor. Bunu insanların gönülden yapmasını istiyoruz.  2018'de poşet kullanımı yasaklanacak, biz yerine ne kullanılacak bunlara da dikkat çekiyoruz. Poşet kullanımını azaltarak, geri dönüşüme uygun kesekağıtları, pazar fileleri kullanılmasını öneriyoruz. Halkımızın, birlikte hareket ederek bu konuyu çözebileceğine inanıyoruz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.