Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Foça'dan festivale davet var

Foça'dan festivale davet var

İzmir'in Foça ilçesinde, bu yıl 10'uncusu düzenlenecek Foça Uluslararası Kültür, Sanat ve Balıkçılık Festivali'nin 9-11 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirildi.

  • Ege Postası
  • 06.09.2017 - 13:27

Foça Belediyesi evsahipliğindeki 10. Foça Uluslararası Kültür, Sanat ve Balıkçılık Festivali kapsamında, paneller, konferanslar, resim ve fotoğraf sergilerinin yanı sıra, sportif faaliyetler ve konserler yer alacak. Festivalde; İzmir Büyükşehir Belediyesi, Foça Kent Konseyi, Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi, Menemen Ticaret Odası, Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Foça Turizmciler, Yatırımcılar ve Esnaf Derneği, Foça Yelken İhtisas Kulübü, Slow Food Zeytindalı Conviviumu, Yeni Foça, Gerenköy ve Foça Avcılar Kulübü, Yeni Foça Su Ürünleri Kooperatifi, Bodrum Su Sporları Kulübü, Foça Dalış Merkezi, Yurtiçi Kargo sponsor ve katılımcı olacak.

Foça Belediyesi'nin yaptığı festival davetinde tarihin babası olarak bilinen Herodot'un Foça'yı "Onlar kentlerini, bizim yeryüzünde bildiğimiz en güzel gökyüzü ve en güzel iklimde kurdular" sözlerine dikkat çekilip, "Denizin dalgaları, martıların şarkıları, motorların patpatı... Güneşin huzurla doğduğu, toprağın denizle kucaklaştığı, yeşilin ve mavinin en güzel tonlarının altında düzenlenen 10. Foça Uluslararası Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali'ne, Akdeniz Fokları'nın evine bekliyoruz sizi... Arnavut kaldırımlı sokaklarında özgürlüğü, sanatı yaşamaya; birbirine omuz vermiş tarihi ve kültürel dokusunu koruyan Foça evlerini görmeye, deniz dalgalarına dokunan lokantalarında, dükkanlarında, parklarında ölümsüz anılar biriktirmeye, 10. Foça Uluslararası Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali'ne bekliyoruz sizi… Demokrasinin, özgürlüklerin, sanatın, kültürün, çevre ve insan haklarının kent hafızasına nüfus ettiği Foça'ya, nerde olduğunu bilmediğimiz fakat üzerine bir kere basıldığında Foça'dan ayrılamayacağınız söylenen efsanelere, hikayelere konu olan şiirlerde dile getirilen  'Kara Taşı' bulup basmaya 10. Foça Uluslararası Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali'ne davet ediyoruz sizi. 5 bin yıldır insanoğluna evsahipliği yapan köklü bir tarihe tanıklık etmiş bir kenttir Foça. Antik Phokaia Kenti'nin kalıntıları üzerinde kurulan ilçede tarihin derinliklerinde kaybolmaya, doğal güzellikleri keşfetmeye, nesilden nesile aktarılan kültürel mirası tanımaya, 10. Foça Uluslararası Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali'ne davet ediyoruz sizi." denildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.