Dolar 32,3339
%0.17
Euro 35,1789
%-0.01
Altın 2.241,420
%-0.09
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Foça'dan Mehmetçik'e duygu yüklü mektuplar

Foça'dan Mehmetçik'e duygu yüklü mektuplar

İzmir'in Foça İlçesi'nde düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında  minik öğrencilerin sınır boylarında görev yapan askerlere yazdığı duygu yüklü mektuplar dinleyenleri duygulandırdı.  

  • Ege Postası
  • 18.03.2017 - 15:52

Foça'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıl dönümü için Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Foça Kaymakamı Ali Çetin, Garnizon ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, CHP'li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'ın çelenk sunumlarıyla başlayan törene siyasi partilaerin ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ile vatandaşların yoğun katılım gösterdi. Reha Midilli Kültür Merkezi'nde günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrenci miniklerden biri, sınır illerinde görev yapan askerler için yazdığı mektubu okudu.

Kaymakam Ali Çetin ilçedeki tüm okullardan askerler için gelen bir çuval dolusu mektubu iletilmek üzere Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Foça Şubesi Başkanı Levent Gülmen ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Foça Şubesi Başkanı Ramazan Harmandar'a teslim etti. Gülmen, "Boynunda Hilal-i Ahmer kumbarasıyla İstanbul sokaklarında gaziler için yardım toplayan sıbyan öğrencileri neyse bugünün genç yürekleri de bu çuvaldakilerdir" dedi. Okunan şiirler ve koronun söylediği türkülerden sonra Reha Midilli Anadolu Lisesi Müdürü Ali Öztütüncü'nün sunumuyla başlayan belgesel fotoğraf ve görüntülerle desteklenen tiyatro oyunu izleyenlere zaman zaman duygu dolu anlar yaşattı. 

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Foça Şubesi ise şehitler için lokma döktürürken, Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı Demokrasi Meydanı'nda Atatürk'ün Nutuk adlı eserini ücretsiz olarak dağıttı. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.