Dolar 32,5136
%0.12
Euro 34,7226
%-0.03
Altın 2.500,950
%0.66
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fotoğraf çekmek isterken hayatından oldu

Fotoğraf çekmek isterken hayatından oldu

İzmir'in Buca İlçesinde, tırmanış yaptığı sırada dengesini kaybederek düşen 33 yaşındaki Leyla Kara olay yerinde hayatını kaybetti. Fotoğraf çekmek isterken hayatından oldu

  • Ege Postası
  • 29.05.2017 - 09:04

Olay, dün akşam saatlerinde Kaynaklar Mahallesi Tırmanış alanında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir grup dağcı ile birlikte tırmanışa gelen Kara, iddialara göre fotoğraf çekmek istedi, bu sırada dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten düştü.

Olayı gören Kara'nın arkadaşları durumu 112 sağlık ve Jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Kara'nın hayatını kaybettiği belirlendi. Talihsiz kadının cansız bedeni, savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

"DOĞA AŞIĞI BİRİYDİ"
İzmir”in Buca İlçesi'nde, tırmanış yaptığı sırada iddiaya göre fotoğraf çekmek isterken, dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten düşüp hayatını kaybeden 33 yaşındaki Leyla Kara'nın  doğa aşığı bir sporcu olduğu ortaya çıktı. İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'ndan babası Hüseyin Kara, ağabeyi Hasan Kara ve yakınları tarafından cenazesi alınan Kara'nın 6 yıldır tırmanış sporu yaptığı belirtildi.

Anne Fevziye Kara'nın ise acı olayı duyduktan sonra fenalaştığı belirtildi. Tatillerinde arkadaşlarıyla sürekli kamplara katılan ve tırmanış yapan Kara'nın dayısı 49 yaşındaki Mehmet Ergin, yeğeninin tırmanış konusunda deneyimli bir sporcu olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Arkadaş grubuyla 5- 6 yıldır sürekli tırmanış yapardı. Tırmanış sırasında 10 metre yükseklikten dengesini kaybedip önce bir kayanın üzerine düşmüş. Nedenini şuan bizde bilmiyoruz. Daha sonra da yere düşmüş. Arkadaşları jandarmaya sağlık ekiplerine haber vermiş. Kamp grubunda doktor arkadaşı ilk müdahaleyi yapmış. Sağlık ekipleri olay yerinde müdahale etmiş fakat nabız alamamışlar. Sporu çok seven biriydi. 5 kardeşi vardı. Öyle ki kardeşlerini bile götürürdü. Kendi ruhundaki spor aşkını onlara da aşılamak isterdi. Kaybettiğimiz için üzgünüz. Gencecikti daha."

"HERKESE YARDIM EDEN BİR MELEKTİ"
Leyla Karı'nın insanı seven biri olduğu belirten teyzesi Sariye Yıldırım ise, "Leyla'm dağı seven, insanı seven biriydi. Yürürken bile uçardı. Heyecan doluydu. O kadar yorgun olduğunda bile rahatlamak için giderdi. 'Teyze ben rahatlayıp geleyim' derdi. İnsanlara hayvanlara yardım eden melekti. Gelinlik bile giyemedi" diye konuştu. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda bir şirkette çalışan ve bekar olduğu öğrenilen Leyla Kara  Gaziemir İstasyon Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye ailesi, yakınları ve arkadaşları katıldı. Leyla Kara Görece Mezarlığı'nda toprağa verildi.
 (DHA-İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.