Dolar 32,3262
%0.23
Euro 35,1129
%-0.02
Altın 2.305,870
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fuar İzmir’e geçici yol

Fuar İzmir’e geçici yol

Fuar İzmir'e ulaşımı rahatlatacak kavşak projesi için kamulaştırmayı sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 22 Mart’ta açılacak Mermer Fuarı öncesinde seferberlik ilan etti. Kendi ekipleriyle “geçici servis yolu” oluşturmaya başlayan Büyükşehir çevre yoluna 2 şerit çıkış ve 1 şerit giriş bağlantısı yapıyor Büyükşehir ekiplerinden jet çözüm

  • Ege Postası
  • 09.03.2017 - 09:22

İzmir Çevre Yolu'nda Buca’dan Balçova yönüne seyreden taşıtların Fuar İzmir'e ve Aktepe Mahallesi'ne girişini sağlayacak kavşak projesinin hazırlıklarını bitiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, inşaata başlayabilmek için kamulaştırma sürecinin tamamlanmasını bekliyor. Ancak ziyaretçi ve katılımcı sayısının yüksek olduğu fuar etkinlikleri sırasında yaşanan trafik sorununu ve kamulaştırma sürecinin uzaması ihtimalini göz önünde bulunduran Büyükşehir Belediyesi, hızlı ve pratik bir çözüm için düğmeye bastı; kendi ekipleriyle işe koyularak karayolu altındaki menfezden bağlantı sağlayacak şekilde “geçici servis yolu” oluşturmaya başladı. 450 metre uzunluğunda, çevre yoluna 2 şerit çıkış ve 400 metre uzunluğunda, çevre yolundan 1 şerit giriş sağlayacak yolun 22 Mart'ta a çılacak Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na yetiştirilmesi hedefleniyor.

Projenin hayata geçmesiyle, Balçova-Buca istikametindeki giriş yoluna ek olarak, Fuar İzmir'e Buca-Balçova istikametinde de giriş ve çıkış bağlantısı sağlanmış olacak.

KAVŞAK PROJESİ İÇİN KAMULAŞTIRMA SÜRÜYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin projesini hazırladığı ancak kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasını beklediği kavşak ve yol düzenlemesi ise çevre yolunu kullanarak Aydın, Ankara, İstanbul ve Gaziemir istikametinden gelenlerin Fuar İzmir'e kesintisiz ulaşımını sağlayacak. Ayrıca Aktepe, Peker, Aydın, Emrez ve İhsan Alyanak mahallelerine Akçay Caddesi üzerinden kavşak bağlantısının yapılacağı Şehit Süleyman Ergin Caddesi alternatif olarak kullanılacak ve bölgeye ulaşım kolaylaşacak. Proje kapsamında 3 km yol, 850 metre istinat yapısı, 27 bin m2 yeşil alan düzenlemesi ve yol aydınlatma imalatları yapılacak. Ayrıca ESBAŞ yönetiminin yeni yapacağı düzenlemeler ile Serbest Bölge'den servis ve bazı gümrüklü araçların çıkışları da çevre yolundan sağlanacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.