Dolar 32,5257
%0.24
Euro 34,7316
%0.03
Altın 2.490,860
%1.16
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gayrimenkul alıp satarken dikkat!

Gayrimenkul alıp satarken dikkat!

İzmir Barosu Avukatlarından Arsin Demir, vatanadşalara gayrimenkul alım - satımı yaparken verilen vekaletlerin mutlaka alanında uzman bir avukat gözetiminde yapılması konusunda uyarıda bulundu. 

  • Ege Postası
  • 05.02.2017 - 09:50

İZMİR - Gayrimenkul alıp satarken dikkat edilmesi gerekenlerin başında vekaletname konusunun geldiğini belirten Av. Demir, “Kötü niyetli kişilerin yapacağı suistimal, hayatınız boyunca edindiğiniz bütün birikimlerin elinizden gitmesine yol açabilir” dedi.

Gayrimenkul alım satımında verilen vekaletnamenin içeriğine özel önem verilmesi gerektiğini kaydeden Avukat Arsin Demir, “Birden fazla gayrimenkulünüz varsa ve bunlardan sadece bir tanesini satmak için vekalet veriyorsanız, verdiğiniz vekaletname geniş yetkiler içermemeli. Yoksa bütün gayrimenkullerinizin elinizden çıkmasına neden olabilecek sonuçlar doğabilir. Bu süreçte yapılması gereken, vekalet verirken sürecin mutlaka gayrimenkul hukuku konusunda uzmanlaşmış bir avukat gözetiminde ilerlemesidir” diye konuştu.

Gayrimenkul satarken yapılacak bir hatanın bütün birikimleri sıfırlayabileceğini hatırlatan Arsin Demir, alınan taşınmazın üzerinde bir ipotek veya şerh bulunup bulunmadığının da incelenmesi gerektiğini dile getirdi.

Alım  veya satım yaparken bu konuda uzman bir hukukçunun büyük önem taşıdığına dikkat çeken Av. Arsin Demir şunları söyledi: “Vekaleti istediğiniz kişiye verebilirsiniz. Yalnızca süreç, avukatın gözetiminde olmalı. 'İl, ilçe, ada, parseldeki taşınmazımın şu kişiye satılması...' gibi açık ve sınırlayıcı ifadeler kullanmalı. Alım vekaleti de önemlidir.  Alacağınız kişinin birden fazla gayrimenkulü olabilir; size istediğiniz arsa ve konut yerine başka gayrimenkul de satabilir”

Özellikle ileri yaşlarda bulunan kişilerin durumunun suistimal edilerek ellerindeki malların alınabildiğini ve bu konuda maalesef basına da yansıyan çok fazla mağduriyet yaşandığı bilgisini veren Arsin Demir, “Belediye ve tapuda inceleme yapılması, tapuda gösterilen alım ile satım bedelleri ile konut kredisi çekilen rakam arasında uçurumlar olmaması gibi konulara dikkat edilmesi, olası sorunların önüne geçilmesini sağlayacaktır” dedi.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.