Dolar 32,3749
%0.18
Euro 35,0165
%-0.14
Altın 2.325,460
%0.22
Bist-100 9,10
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziemir'de çevre eylemi

Gaziemir'de çevre eylemi

‘Doğamızın talanına hayır’ sloganıyla örgütlenen Gaziemir Çevre Platformu eylem yolunda ‘Doğanın talanına dur diyecekler'

  • Ege Postası
  • 08.04.2017 - 10:35

Gaziemir’de yaşanan çevre katliamlarına tepkiler çığ gibi büyüyor. 210 hektar zeytinlik alanın imar açılması ve ormanlık alandaki taş ocaklarının yarattığı çevre katliamına Gaziemir Çevre Platformu dur diyecek. 9 Nisan Pazar günü taş ocaklarında eylem yapacak platform, STK ve sendikaları, Milletvekilleri ve İzmirlileri, “Bizi asla yalnız bırakmayın” diyerek desteğe çağırdı

Gaziemir Çevre Platformu kentteki taş ocakları ve imara açılan zeytinlik alanlar için bir kez daha harekete geçti. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un kentteki çevre sorunlarına dikkat çekmesi ve destek istemesi üzerine ‘Doğamızın talanına hayır’, ‘Susma haykır, taş ocağına hayır’ sloganıyla örgütlenen Gaziemir Çevre Platformu, yaşanan çevre katliamının önüne geçmek için eyleme geçti. 9 Nisan Pazar günü taş ocaklarının bulunduğu alanda eylem hazırlığında olan platforma kısa sürede çok sayıda insan destek verdi.


 
‘Doğanın talanına dur diyelim’

Göreve geldiği günden bu yana çevre ve doğanın korunması, ilçedeki yeşil alan miktarının arttırılması konusunda örnek çalışmalara imza attıklarını dile getiren Başkan Şenol, rekreasyon projesi için istedikleri alanı kendilerine tahsis etmeyen Çevre ve Orman Bakanlığı’nın aynı yerde iki taş ocağına ruhsat vermesinin anlaşılmasının mümkün olmadığını söyledi. İki taş ocağının şimdiden binlerce ağacı katlettiğini ifade eden Başkan Şenol, taş ocaklarındaki tozun halk sağlığını, dereleri dolduran toprak ve çakıllarında da çevreyi tehdit ettiğini vurguladı.

Son olarak ilçenin yüzölçümünün üçte biri büyüklüğünde olan ve içinde ilçenin sembolü olan binlerce zeytin ağacının bulunduğu 210 hektarlık alanın kendilerinin görüşünün bile alınmadan imara açıldığını anlatan Başkan Şenol, bu kararın yüzölçümünün yüzde 65’i orman olan Gaziemir’in geleceğini karartacağını savundu. Başkan Şenol, “Taş ocakları ve imar değişikliği nedeniyle oluşan felaketin önlenmesi konusunda harekete geçen Gaziemir Çevre Platformu’na tüm İzmirlileri destek vermeye davet ediyorum” diye konuştu.
 
‘Çocuklarımızın geleceği için’
Platform sözcüleri, 9 Nisan 2017 Pazar günü Saat 11.00’de Abdullah Arda Meydanı’nda başlayıp taş ocaklarının bulunduğu alanda devam edecek eylem ve çevre şölenine İzmir milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri ile tüm İzmir halkını davet etti.  Pazar günü yapılacak eyleme katılmak isteyenler için saat 11.00’de Abdullah Arda Meydanı’ndan otobüslerin hareket edeceğini duyuran platform üyeleri, “Çocuklarımızın geleceği olan çevrenin ranta kurban edilmesine dur diyeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.