Dolar 32,6001
%0.39
Euro 34,7172
%-0.04
Altın 2.517,810
%1.34
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziemir’in ‘altın kızları’

Gaziemir’in ‘altın kızları’

Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Taekwondo Takımı, 46 ülkeden bin 800 sporcunun katıldığı 4. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda Türkiye üçüncülüğü kazandı

  • Ege Postası
  • 08.03.2017 - 11:27

Katıldığı turnuvalardan aldığı derecelerle adından söz ettiren Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Taekwondo Takımı, son katıldığı turnuvadan da dereceyle döndü. Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun düzenlediği 4. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda belediye sporcuları Nurdan Çelep ile Şule Sarı poomse kategorisi senkron yarışmasında Türkiye üçüncüsü oldu. Büyükler, gençler, yıldızlar ile poomse kategorilerinde düzenlenen ve 46 ülkeden bin 800 sporcunun katıldığı 4. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda rakiplerini geride bırakan belediye tekvandocuları şampiyonluk kürsüsünde yerini aldı.

Örnek Elif Aybüke Yılmaz, hedef olimpiyat

Milli Takım’a seçilip Avrupa gitmek isteyen şampiyon sporcular Nurdan Çelep ile Şule Sarı haftanın altı günü çalışmalarına Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda devam ediyor. Şampiyonadan dereceyle dönmenin gururunu yaşadıklarını ifade eden sporcular, Dünya Taekwondo Şampiyonu Elif Aybüke Yılmaz’ı örnek alıyor, olimpiyatlarda ve dünya şampiyonasında Türkiye’yi temsil etmeyi hedefliyor. Taekwondonun kendilerine özgüven, disiplin, hayata karşı güçlü bir duruş ve yeni arkadaşlıklar kazandırdığını söyleyen sporcular, gençlerin ve özellikle kadınların bilinçli bir şekilde spor yapmaları,  taekwondoya yönelmeleri önerisinde bulunuyor.

Sporcuların örnek aldığı, Avrupa ve dünya şampiyonlukları bulunan antrenör Volkan Yalçınkaya şampiyonlar yetiştirmenin haklı gururunu yaşıyor. Gaziemir Belediyesi Spor Kulübü Derneği Taekwondo Takımı olarak 300 sporcuyla çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Yalçınkaya;  “Yetenekli sporcularımızın uluslararası turnuvalar, dünya şampiyonası ve olimpiyatlarda ülkemizi temsil edeceğine yürekten inanıyorum” diyor. Yalçınkaya, ailelere çocuklarını mutlaka bir spor dalına teşvik etmeleri önerisinde bulunuyor.     

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.