Dolar 32,3664
%0.15
Euro 34,9649
%-0.29
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,15
%0.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziemir ve Buca'da  'Yıldırım' miting!

Gaziemir ve Buca'da 'Yıldırım' miting!

İzmir'de mini miting turuna çıkan Başbakan Binali Yıldırım, Gaziemir ve Buca'da vatandaşa seslendi. Yıldırım, her iki mitingde de PKK, FETÖ ve HDP'nin 'hayır' dediğini hatırlattı. Kılıçdaroğlu'nu eleştiren ve çağrı yapan Başbakan, "Darbe anayasasını değiştiriyoruz.Sana yakışan evet vermektir" dedi. Kılıçdaroğlu'na çağrı: Sana yakışan 'evet' vermektir...

  • Ege Postası
  • 11.04.2017 - 15:23

EGE POSTASI - Geçtiğimiz pazar günü Gündoğdu'daki büyük 'evet' mitinginin ardından İzmir'de kalan Başbakan Binali Yıldırım, kentte iki mitinge imza attı. Yıldırım önce Gaziemir ardından Buca'da vatandaşa seslendi. Yıldırım'a her iki mitingde İl Başkanı Bülent Delican ve partinin milletvekilleri de eşlik etti. 

Başbakan İzmir'de esnafla buluştu, Kılıçdaroğlu'na yüklendi

Gaziemir'de Abdullah Arda Meydanı'ndaki konuşmasında CHP’li milletvekilinin sözlerini eleştiren Başbakan Yıldırım, “İzmir'imizi ne yazık ki bugünlerde bazıları iyi sözlerle anmıyorlar. Birkaç gün önce CHP’nin milletvekili İzmir’i kast ederek, ‘evet’ diyenler için ‘Nasıl düşmanı İzmir’den denize döktüysek sizi de dökeceğiz’ diye açıkça millete meydan okudu. İzmirlileri bu ülkenin asil evlatlarını düşmanla aynı safa koymuştur. Sen kimsi? Senin ne haddin? İşte İzmir sana pazar günü cevabını verecek. Hazır mısın Gaziemi? Bu densizlere, bu haddini bilmeyenlere pazar günü cevap vermeye var mısı? Bir tanesi de diyor ki yıllardır bu CHP’nin genel başkanlığını yapmış, önceki genel başkanı; ‘Eğer 'hayır' çıkarsa bu pazar günü düşmanı İzmir’den denize döktüğümüz kadar mutlu olacağım’ diyor. Yakışır mı b? Bu millete bu söylenir m? Bakın buradan söylüyorum ‘evet’ diyen de ‘hayır’ diyen de başımın tacıdır. Çünkü biz 80 milyonu kardeş bildik, birlikte Türkiye olduk. Milleti ayrıştırmaya kimsenin hakkı yok. Yine bir İzmir milletvekili Trabzon’da insanlara nasıl hakaret ediyor. Buradan söylemekten hicap duyduğum küfürler ediyor. İzmirlinin ağzına küfür yakışır m? Pazar günü İzmir’in adını böyle uygunsuz sözlerle ananlara İzmir cevabını verecek, İzmir’e güveniyorum ve inanıyorum” diye konuştu.

PKK-FETÖ VE HDP HAYIR DİYOR

Referandumda anayasa değişikliği teklifine PKK ve FETÖ'nün 'hayır' dediğini hatırlatan Yıldırım, "  Pazar günü yapılacak halk oylamasına kim karşı çıkıyor. PKK terör örgütü... Kandil'den avaz avaz bağırıyor. 'çok çalışın 'hayır' çıksın' diyorlar. 'Evet çıkarsa biteriz' diyorlar. Evet çıkacak Kandil sönecek. Ülkenin terör belasından kurtulması gerek. Enerjimizi tüketen kardeşliğimizi bozan terörden kurtaracağız. Başka kim 'hayır' diyor; FETÖ...PKK ile kol kola girmişler 'hayır' diyorlar. Bunlar aynı bedenin iki kolu gibi. Yönetimi bunların aynı yerden. Bunlar ülkemizin kalkınmasını istemiyorlar. Kardeşliğimize zarar vermek istiyorlar. Başka kim 'hayır' diyor; HDP...Onlar zaten PKK'nın güdümüne girmiş. PKK ne derse onu yapıyor. 7 Haziran öncesi "Biz Türkiye partisi olduk, bölücülük yapmayacağız" diye söz verdiler. O kadar insan bunlara destek verdi. Ne oldu 8 Haziran'da bizim  'arkamızda PKK var' diye gerçek niyetlerini ortaya koydular" diye konuştu.  

ŞEHİTLERİMİZİN RUHUNU İNCİTME

"İzmir devlet için millet için bayrak için en duyarlı ildir" diyen Yıldırım,  şöyle devam etti;

"İzmir'de hiç kimse bizim bu dört değerimize karşı siyaset yapamaz. Tek devlet, tek bayrak, tek vatan, tek millet. Hepsi için evet. Duy Kılıçdaroğlu....İnsanları aldatmaya çalışma. Bu bayrağa göz dikmeye çalışanın gözünü çıkarır bu millet. İzmirli vatan işgalinde bu bayrağı yere düşürmedi, şimdi mi düşürecek. İzmir'e doğruyu söyle...Darbe anayasasının arkasına saklanma. Darbe gecesi beni arayacaksın 'yanınızdayız' diyeceksin, şimdi de diyeceksin 'bu bir tiyatro, kontrollü darbe'. Kılıçdaroğlu 249 şehidimizin ruhunu incittiğinin farkında mısın! 15 Temmuz'a darbe değil diyorsan Pensilvanyanın ağzıyla konuşuyorsundur. Oynanan oyun büyük. Bize engel oluyorlar. Bir yandan PKK FETÖ kol kola miting yapıyor. Kandil'den terörist başları video konferansla mitinglere katılıyor." 

MİLLETİN DEDİĞİ OLACAK

Halk oylamasının özünü anlatan Yıldırım, " Hükümeti siz sandıkta seçeceksiniz. Sandıkta verdiğiniz oylarla ülkeyi kim yönetecek belli olacak. Seçim yapıp bir takım ayak oyunlarıyla hükümet oluşmayacak. Milletin dediği olacak. Ortak olmayacak. Gizli ortak olmayacak. İrade tek patron tek. O da millet. 5 yıllığına seçeceksiniz. Beğendiniz bir daha seçeceksiniz. 3. dönem yok. Esnaf iş adamı önünü görecek. Engeller ortadan kalkacak. Bürokrasi işleyecek" dedi.

İZMİR'E İKİNCİLİK YAKIŞIR

İzmir'e 15 yılda 42 milyar TL yatırım yaptıklarını söyleyen Yıldırım, " İzmir Ankara hızlı treni yapılıyor. Havalimanının eski halini biliyorsunuz. İZBAN'ı yaptık mı. Çevreyolu'nu yaptık mı. İzmir-İstanbul Otoylu'nu bitince 2 saat 50 dakikada ver elini İstanbul...Hızlı tren bitince Ankara 3,5 saat... İzmir'e büyük bir projemiz var. İzmir'in de Marmaray'ı Avrasya Tüneli olacak. İzmir Körfez'ine köprü ve tüneli bu yıl ihale edeceğiz. İzmir'e ikincilik yarışır. İstanbul arkasından İzmir. 34 İstanbul, 35 İzmir" dedi.

ESNAF ZİYARETİNDE, ASKER ARKADAŞI ÇIKTI

Halka seslenmeden önce Önder Caddesi üzerinde konvoyu durduran Başbakan Binali Yıldırım, esnafı ziyaret etti. İşyerlerine giren Başbakan Binali Yıldırım, hem esnafı dinledi, hem de istekleri geri çevirmeyip onlarla fotoğraf çektirdi.

Bu arada Binali Yıldırım, ziyaret ettiği işyerlerinden birinde 'asker arkadaşı' sürprizi yaşadı. İşyerinde bulunan Feyzullah Doğan, birlikte bulundukları askerlik fotoğrafını Başbakan Yıldırım'a gösterdi. Bu sürprize sevinen Başbakan Binali Yıldırım, Doğan ile anılarını yadedip, ortak arkadaşları hakkında birbirlerinden bilgi aldı.

İKİNCİ DURAK BUCA

Başbakan Yıldırım'ın Gaziemir'den sonraki durağı Buca oldu. İlçeye girişte Avrupa Dent Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde doktorlar ve hastalarla selamlaşan Yıldırım, daha sonra kendisini pankartla çay içmeye davet eden taksicilerle buluştu.

Yıldırım, Forbes Caddesi çıkışında miting düzenledi. Yıldırım kurulan platformdan seslendi. 

Mitingde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti İzmir milletvekilleri de hazır bulundu. Büyük bir coşku ile karşılanan Başbakan Binali Yıldırım miting öncesi Forbes Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret etti. Kalabalıkta yürümekte zorlanan Başbakan Yıldırım, vatandaşlarla sohbet ederek fotoğraf da çektirdi.

İZMİR ANCAK DÜŞMANA GEÇİT VERMEZ

Ziyaretin ardından mitingde vatandaşlara hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, “Düşman çizmesine geçit vermeyen şehir İzmir. İzmir’in ufuk şehri olduğunu gören Atatürk, genç cumhuriyetin kalkınma hamlesini de İzmir’den başlattı. Daha Türkiye Cumhuriyeti kurulmadan önce, İzmir İktisat Kongresini toplayarak savaştan çıkmış, düşmanı denize dökmüş bu milletin geleceğini garanti altına alan o kongreyi topladı. Bugün Türk tarihin önemli şehri olan İzmir’i maalesef kendini bilmezler, bazı densizler denize dökecekmiş. Alçak sen kim oluyorsun. Sen kim oluyorsun. Pazar günü Gündoğdu'ya da gelseydin de orada İzmir’i görseydin. Yüz binler oradaydı, İzmir ancak düşmana geçit vermez. İzmir bayrağına, ezanına laf edenlere asla prim vermez. Sizin bu kendini bilmez sözlerle İzmir’i karalamaya hakkınız var mı'” diye konuştu.

SEVİN SEVİN, KURSAĞINDA KALACAK

Başbakan Yıldırım, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın denize dökmüş gibi sevineceğiz sözlerini de eleştirerek, “Birisi de çıkmış diyor ki İzmir’den düşmanı denize dökmüş gibi sevinecekmiş. Sevin sevin, o sevincin kursağında kalacak. İzmir’de ‘evet’ diyecek, Türkiye de ‘evet’ diyecek” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin zayıf dönemlerde hep kaybettiğini, güçlü dönemlerde kazandığını ve son yıllarda önemli atılımlar yapıldığını belirten Yıldırım, “Kazandıklarımızın 17-25 Aralık’taki gibi 2007’deki gibi elden gitmemesi gerekiyor. Bunun için anayasa değişikliği aydınlık yarınlar, gençlerimiz için 'evet' demeye hazır mısını? Ülkemizi korumak, terörün verdiği zararları ortadan kaldırmak en büyük hedefimizdir. Terör enerjimizi azaltıyor, kardeşliğimize zarar veriyor. Aramıza ayrılık tohumları saçıyor. Onun için Türkiye güçlü olmak zorundadır, güçlü olmak yetmez güçlü kalmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

16 NİSAN TÜRKİYE'NİN DOĞUM SANCILARI

Mevcut sistemin bir darbe sistemi olduğuna işaret eden Başbakan Binali Yıldırım, “Türkiye Afrika ülkesi mi neden darbeye gidiyor Türkiy? Milletin kararına neden saygı duyulmuyor. İşte bu yeni sistemde darbe yok. Patron sizsiniz. Verdiğiniz karar 5 yıl boyunca geçerli olacak. Pazar günü milletin kararını beğenmeyen köhnemiş zihniyetler tarihe gömülecek, 16 Nisan güçlü Türkiye’nin doğum sancılarıdır” dedi.

BÜYÜK PROJELER YAPIYORUZ

Başbakan Binali Yıldırım 16 Nisan'dan sonra Türkiye olarak reform üzerine reform yapacaklarını belirterek, "Yatırımcıların göz bebeği Türkiye olacak. Büyük projelerimiz hayata geçecek. Bakın dünyada çok büyük kriz var, yaprak kıpırdamıyor. Ama Türkiye dünyanın en büyük projelerini yapıyor. Laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyarak buralara geldik" ifadelerini kullandı.

Buca’ya da yapılacak çok şey olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, “Buca’nın trafik sorunu var biliyorum. Ancak bu iller belediyelerle olması lazım. Ama belediyelerin bu işlerin altından kalkması için iş yapması lazım iş. Oraya buraya gidip başka şehirlerde kitap satmakla, seyahat yapmakla bu iş olmaz. Buca’da olup, Buca’nın sorunları dinleyecek, çözeceksin. Ama merak etmeyin onlar çözemezse çözecek biri var evelallah. Bir gençlik merkezi yapıyoruz. Ayrıca Buca Tınaztepe’ye bin 500 yataklı çok büyük, İzmir’in en büyük hastanesini yapıyoruz" şeklinde konuştu.

 TÜRKİYE'DE HERŞEY DEĞİŞİYOR; KILIÇDAROĞLU DEĞİŞMİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Başbakan Binali Yıldırım, “Türkiye’de her şey değişiyor, Kılıçdaroğlu değişmiyor. Yol yapacağız, yaptırmam. Konak Tüneli yapacağız, yaptırmam. Marmaray’ı yapılacak yaptırmam. Onlara inat yaptık ? Yaparız çünkü biz millete aşığız. Bunar hayırdan başka bir şey bilmezler. Her güzel işin karşısında hayır demekten başka bir şey bilmezler. Bu ülkeye tek bir dikili ağaçları yok. Hiçbir damla alın terleri yok. Bütün yasakların, baskıların arkasında bunlar var. Bunların hayatları yalan dolan. Sende ‘evet’ ver bu çıkmazdan kurtul Kılıçdaroğlu” diye konuştu.

SEN DARBECİLERLE BERABER MİSİN!

Kılıçdaroğlu’nun 1982 Anayasasında hayır oyu verdiği sözlerini hatırlatan Başbakan Yıldırım, “Hala orada mısı? Yine darbecilerle beraber misi? Orada karşı çıktıysan darbecilere sana yakışan 'evet' vermektir. Senin dediğini yapıyoruz. Biz milliyetçi, ülkücü kardeşlerimizle, Sayın Bahçeli ile bir araya geldik. Sayın Bahçeli önce ülkem, sonra partim dedi ve birlikte hazırladık. Meclisten geçirdik, sizin önünüze getirdik. Biz görevimizi yaptık, pazar günü siz görevinizi yapacak mısınız'” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.