Dolar 32,5100
%0.18
Euro 34,6365
%0.27
Altın 2.494,380
%0.32
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gediz Nehri'ni kirleten belediyeler için suç duyurusu

Gediz Nehri'ni kirleten belediyeler için suç duyurusu

Gediz Havzası Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma, Çevre ve Kalkınma (GEMA) Vakfı Genel Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu, Gediz Nehri'ne kıyısı olan Manisa, İzmir, Kütahya ve Uşak'taki yerel yönetimlerin nehri kirlettiğini öne sürerek, haklarında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Gediz Nehri'ni kirleten belediyeler için suç duyurusu

  • Ege Postası
  • 07.12.2016 - 11:47

GEMA Vakfı olarak Ege Bölgesi'nin önemli su kaynaklarından biri olan Gediz Nehri'ndeki kirlilikle mücadele ettiklerini söyleyen Genel Başkan Şener Kilimcigöldelioğlu, bazı belediyelerin Gediz'i kirlettiğini söyledi. Manisa, İzmir, Kütahya ve Uşak belediyeleri hakkında rapor hazırladıklarını anlatan Kilimcigöldelioğlu, uyarılara rağmen hiçbir önlem almadıklarını belirttiği bu belediyeler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti. 

Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bilgi verdiklerini belirten Kilimcigöldelioğlu, "Gediz Nehri'ndeki kirlilik, arıtma tesisleri ile çözülmeyecek durumdadır. Sorunun çözümü için nehire kesinlikle evsel atık atılmaması gerekir. Ne yazıkki bununla ilgili çalışmalar yetersiz. Tüm belediyeler Gediz'e evsel atık döküyor. Biz kesinlikle bunu istemiyoruz. Avrupa'da göllere ve nehirlere evsel atık atılması yasak. Aynı yasağın ülkemizde de uygulanmasını istiyoruz" diye konuştu. 

EN KİRLİ NOKTASI ALAŞEHİR ÇAYI

Kilimcigöldelioğlu, "Avukatlarımız nehri kirleten belediyeler hakkında gerekli materyal ve delilleri topladı. Hazırlanan raporda belediyelerin yanı sıra fabrikalar da var. Gediz'in doğuş noktası Kütahya Karapınar'da ikinci sınıf, diğer kısımlarda ise dördüncü sınıf su kalitesi gözleniyor. En kirli nokta ise Manisa il sınırları içindeki Alaşehir Çayı'dır. Nif Çayı ve Ilıcak Deresi de en kirli noktalar arasında. GEMA Vakfı olarak Gediz'i kirlettiği tespit edilen ve Gediz'e kıyısı olan Manisa, İzmir, Kütahya ve Uşak belediyeleri hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na kısa süre içerisinde suç duyurusunda bulunacağız. Manisa ve İzmir'de de dava açmayı düşünüyoruz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.