Dolar 32,5108
%0.07
Euro 34,8706
%-0.29
Altın 2.451,680
%0.63
Bist-100 9.893,00
%1.82

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Genel merkeze 'Özel' dilekçe

Genel merkeze 'Özel' dilekçe

Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cihan Türsen, sosyal medya hesabından paylaştığı bir dilekçe ile delegelerin özgür iradesine baskı yapıldığı iddialarını CHP Genel Merkez'ine taşıdı. Genel Merkez'e iletilmek üzere kaleme alınan dilekçeyi ulaştırılacak faks numarası ve mail adresiyle birlikte paylaşan Türsen, dilekçede delegelerin oy kullanımında özgür iradelerini kullanmalarının üzerinde baskı oluşturulduğunu vurguladı. 'Delegenin iradesi özgür bırakılsın' hareketi

  • Ege Postası
  • 14.10.2017 - 13:36

YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI - Mahalle delege seçimlerinin sona ermesiyle kongreye kilitlenen CHP'lilerin kongre sürecine dair bir genelge beklediğini aktaran Karşıyaka Belediye Eski Başkanı Cihan Türsen Genel Merkez'e iletilmek üzere sosyal medyada dilekçe paylaştı.

Dilekçesinde “Delege tercihini yaptığı listeye oyunu kullanırken, tercih etmediği liste yanında kaldığı için, özellikle baskı grupları (Belediyeler, gruplar) delegenin kullanmadığı mühürlü listeyi geri getirmesini istemekte ve teslim almakta. Bu geri getirme işlemi salonda, salon dışında veya ertesi gün yapılabildiği için engellenememekte” sözlerine yer verdi.

Alınabilecek önlemlerin de sıralandığı dilekçede zarfların delegelere mühürlü, blok oyların mühürsüz olarak oy kabininde bulunması, blok Listelerin, aynı oy pusulasında yer alması ve 'TERCİH' mühürünün basılması gibi yöntemler ön plana çıkarıldı.

Türsen'in talebine çok sayıda partilinin de destek verdiği görüldü.

Dilekçe'nin tam metni ise şöyle:

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı’na - ANKARA
KONU: Kongrelerde Delegelerin tercihlerini özgürce kullanmasına önlemler talebi hk.

Partimizin Kongrelerinde, delegasyonun tercihlerini özgürce yapabilmeleri özellikle BLOK LİSTE uygulamasında engellenmektedir.

İlçe Sandık Seçim Kurulu’nca oy kullanmak için gelen delegelere, mühürlü zarf ve mühürlü Blok Listeler (renkli) verilmekte.

Delege tercihini yaptığı listeye oyunu kullanırken, tercih etmediği liste yanında kaldığı için, özellikle baskı grupları (Belediyeler, gruplar) delegenin kullanmadığı mühürlü listeyi geri getirmesini istemekte ve teslim almakta. Bu geri getirme işlemi salonda, salon dışında veya ertesi gün yapılabildiği için engellenememekte.

Böylece işten çıkarma veya işe alınma veya başkaca ekonomik, sosyal baskıların yarattığı endişelerle, delegeler özgürce oy kullanamamaktadır.

Bu uygulamayı yapanlarca sandıklar resmen açılmadan sonuç bilinmekte. Bu durum adeta AÇIK OYLAMA, KAPALI TASNİF gibi SEÇME VE SEÇİLME ÖZGÜRLÜĞÜNÜ AÇIKÇA ENGELLEMEKTEDİR.
Bu Demokrasi ve Seçmen özgürlüğüne aykırı uygulamaya karşı, oy kullanmada baskıyı önleyen yöntemlerin (örneğin zarfların delegelere mühürlü, blok oyların mühürsüz olarak oy kabininde bulunması. Blok Listelerin, aynı oy pusulasında yer alması ve TERCİH mühürünün basılması vb.) belirlenmesini, İlçe Seçim Seçim Kurullarınca uygulanması yönünde GENELGE, talimat düzenlenmesini talep ediyoruz.

Saygılarımızla
PARTİLİ DELEGELER, ÜYELER
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.