Dolar 32,5896
%0.24
Euro 34,7864
%0.35
Altın 2.422,810
%-0.41
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Genel sekreterden şok açıklama: İntikam alıyorlar

Genel sekreterden şok açıklama: İntikam alıyorlar

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Galip Akhan'ın istifası sonrası  gözaltına alındığı iddialarını yalanlayan Genel Sekreter Nuretdin Memur, "Geçmişte iş takibi yapmak isteyen bir şahıs bu iddiaları yayarak intikam almak istiyor" dedi. İKÇÜ Genel Sekreteri'nden kimi işaret etti'

  • Ege Postası
  • 14.09.2017 - 12:25

YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI - İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Galip Akhan'ın görevinden istifa ederek savcılıkta ifade verdiği haberi önceki gün gündeme bomba gibi düştü. Akhan'ın polis eşliğinde ifadeye götürüldüğü haberleriyle ilgili açıklama yapan İKÇÜ Genel Sekreteri  Nuretdin Memur, haberlerin tek bir kaynak tarafından, üzerine yalan bilgiler eklenerek yayıldığını iddia etti. Memur ismini vermediği kişinin, gazetecilik kisvesi altında iş takibi yapan, ancak İKÇÜ'de faaliyetlerine engel olunan bir isim olduğuna işaret etti.

İKÇÜ Genel Sekreteri Memur, Egepostası'na özel açıklamalarda bulundu. Olayın ilk anından itibaren bilgi kirliliği ve bilinçli yanlış yönlendirme olduğunu vurgulayan Memur iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyleyerek söz hakkını kullanmak istedi. Memur, istifa eden kurucu Rektör Akhan'ın istifasının doğru olduğunu belirterek "Hocanın istifa ettiği doğru. YÖK Başkanlığına istifasını gönderdi. Akademik çalışmalarına devam edeceğini söyledi. Sonradan da 'ifadem alınması gerekiyorsa ben ifade vereyim' diyerek savcılığa kendisi gitti. Makam aracıyla gitti, ifade verdi ve sonra yine aracıyla evine gitti" dedi.

Nuretdin Memur

"GAZETECİLİK KİSVESİ ALTINDA"

Bu noktadan sonra yalan haberlerin gündeme getirildiğini ve bu olaylar üzerinde  intikam almak isteyen bir kişinin yanlış haberleri yaydığını ifade eden Memur "Bu arada gözaltı dediler, tutuklama dediler, başka istifalar var dediler. Benim ismim karıştırıldı. Daire başkanlarının ismi karıştırıldı. Bunların hepsi yalan. Sadece burada iş takibi yapmak isteyip de bizim engel olduğumuz, iş takipçilerinin şimdi gazetecilik kisvesi ile yaptıkları şeyler. Başka bir şey değil" ifadelerini kullandı.

"YATSIYA KADAR YANDI"

Kast ettiği ismi açıklamayacağını belirten Memur, "Bu haberler tek bir kaynaktan yayılıyor. Kimsenin de taktığı, dinlediği , değer verdiği bir kaynak değil. Ben de kendisine değer vermiyorum. Yalan yazdı. Yalan da  bitti. Yatsıya kadar yandı yalancının mumu. Gözaltı diye yaydılar ama Hoca yatsıda evindeydi. Biz de görevimizin başındayız. Kimsenin istifa ettiği falan yok. Burası devlet kurumu devlette devamlılık vardır. Hoca yoruldum istifa edeceğim dedi, etti ve gitti. Hocayla ilgili bir şey olup olmadığına mahkeme karar verecektir" şeklinde konuştu.

"FETÖ'DEN ATILANLAR İFADE VERMİŞ"

Rektör Akhan ile ilgili iddiaların ne olduğu sorusunu da yanıtlayan Memur, "Burada FETÖ'den atılan kişiler var. Onların mahkemeye çıkıp verdiği ifadeler var. İhraç belgesini rektörün imzaladığı kişilerin verdiği aleyhte ifadeler var. Konu, dönüp dolaşıp rektörümüze geldi. Rektörün imzasıyla FETÖ soruşturması kapsamında, üniversiteden atılan kişinin, sonra da, rektörümüzün aleyhinde ifade vermesinden daha doğal ne olabilir k? FETÖ'cüler bu işi sulandırmak için masumları da karıştıralım diyorlar. 'Galip Hoca' da şöyleydi, o da vardı, bu da' vardı  diyorlar. Halbuki bu ifadeyi verenler de şu anda ByLock'cu, atılmış, tutuklu, hapiste. Böyle bir adamın ifadesi kıymetli kabul ediliyor ve iddianameye yazılıyor. Rektörümüzle ilgili Bylock iddiası da yok" ifadelerini kullandı.

"ATAMA YAPILANA KADAR GÖREVDE"

Rektör Akhan'ın istifasının ardından yeni bir isim atanıncaya kadar görevine devam ettiğini de söyleyen Memur "Hocamızla görüştüm. İstifası yeni biri atanıncaya kadar geçerli olmayacağı için, şu anda Galip Akhan, rektör olarak devam ediyor. Devir teslim yapıncaya kadar Rektör sıfatıyla görevinin başında olacak. Yani bugün yarın YÖK birini görevlendirir, rektörümüz devir teslim yapar ve görevini gelecek kişiye devreder" dedi. 

"İYİ BİR REFLEKS GÖSTERDİK"

İstifası ve ifadesinin ardından Akhan'ın odasında ve evinde arama yapıldığı iddialarını doğrulayan Memur, "Odasında arama yapıldı. Evinde de yapıldı. Aramalarda da bir şey yoktu"  diyerek  iddiların bir kişi tarafından ortaya atılmadığını ama haberin tek bir kaynak tarafından saptırılarak yayıldığını söyledi. Memur bu iddiaları kasten ve yanlış şekilde yaydığını iddia ettiği kişinin, kişisel bir hesabı olduğunun altını çizerek "İddia bir kişiden değil ama haber kaynağı bir kişi. İddia sahibi zaten emniyete konuşmuş. Ama bu konuları haber olarak yanlış bilgilerle yayan bir kişi var. O da zaten belli. Zaman her şeyin ilacı. Burası bir devlet kurumu. Biz burada FETÖ'ye karşı iyi bir refleks gösterdik. Mücadele ettik. Temizlik yaptık. Devlet kurumlarının hepsi aynı hassasiyetle çalıştı. Bu haberi yapış şeklinden kişinin şahsi bir problemi olduğu belli. Üzüldüğümüz tarafı da o. İnsanlar kişisel hesaplarını FETÖ üzerinden tamamlamaya çalışıyorlar. Biz de FETÖ'ye karşı mücadele ediyoruz ama onlar herhalde çıkar noktasında bir problem yaşıyorlar" şeklinde konuştu.

"DOĞRU NEYSE ORTAYA ÇIKSIN"

Akhan konusundaki iddiaların savcılık tarafından yürütülen soruşturma sonunda ortaya çıkacağını belirten Memur İKÇÜ'de kime dokunsan FETÖ'cü algısı yaratıldığını söyleyerek "İddia varsa bunlar araştırılıyor. Savcısı  polisi var. Sonunda ne olduğu ortaya çıkacaktır. Ben gazetecilik yapıyorum diyerek iddiayı sağına soluna yalan ekleyerek yaymak yanıltmak doğru değil. Yalan olan neydi, gözaltına alındı dendi. Polis götürdü dendi. Adli kontrol dendi. Geç saatlere kadar tutuldu gözaltı devam edildi denildi. Bu da yalan kendi aracıyla gidip kendi isteğiyle ifade verdi. 'Genel Sekreter istifa etti. Daire başkanları istifa edecek' dendi bunların hepsi yalan. Bu haberleri çıkaran kaynaklar algı oluşturmaya çalışıyorlar. Katip Çelebi'de kime dokunsan FETÖ'cü algısı oluşturmaya çalışıyorlar. Bu konuda çıkarları, bir zamanlar bir şeyleri elde etmek isteyip de elde edemeyen insanlar intikam alıyorlar. Geçmişteki hesaplarını FETÖ üzerinden görmeye çalışanlar var. FETÖ ile ilgili ayıklamaya devam ediyoruz. Araya karışanlar engel olmaya çalışanlar olacaktır. Ama biz işimize bakıyoruz. Bu göreve bundan sonra da kim gelirse o devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Rektör Galip Akhan

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.