Dolar 32,5028
%0.17
Euro 34,8260
%0.3
Altın 2.488,150
%1.05
Bist-100 9.548,00
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gergin geçen il yönetiminde isyan etti, istifa resti çekti

Gergin geçen il yönetiminde isyan etti, istifa resti çekti

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Toplantısında, Karşıyaka Bahçelievler Mahallesinde iptal edilen ve ardından 7 Ekim'e İlçe Yönetimi tarafından ertelenen delege seçimiyle ilgili itirazlar görüşüldü. Tartışmalara neden olan görüşme esnasında İl Başkanı Asuman Ali Güven'in oylama yaptırmak istememesi üzerine çıkan tartışmada İl Başkan Yardımcısı Şirin Akgül'den istifa resti geldi. Gergin geçen il yönetiminde

  • Ege Postası
  • 22.09.2017 - 12:25

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Yönetim Kurulu dün gergin bir toplantıda bir araya geldi. İtirazların görüşülmesi beklenen toplantıda evrakların il yönetimine ulaşmaması nedeniyle tartışmalı ilçeler görüşülemedi. Ancak Karşıyaka Bahçelievler Mahallesinde Pazar günü yapılması istenen ve ilçe yönetimince gelen itirazlar değerlendirilerek iptal edilen delge seçimleri masaya yatırıldı. Gergin geçen toplantıda Bahçelievler Mahallesinde yapılacak seçimlerin oylamaya sunulmasını isteyen il yöneticilerine karşılık İl Başkanı Asuman Ali Güven'in oylatmak istememesi üzerine tartışma büyüdü ve tepki yükseldi.

AKGÜL'DEN İSTİFA RESTİ

Gergin geçen toplantıda İl Başkan Yardımcısı Şirin Akgül'ün İl Başkanı'na dönerek "Ben çıkıp istifa edeceğim, böyle yöneticilik yapmak istemiyorum. İl yöneticiliği bu kadar ucuz m? İl Başkanısınız bir karar veremiyorsunuz. Bu kadar şey miyi?  Hak hukuk çerçevesinde ne gerekiyorsa onu yapalım. İkisinin de dediğini yapma, il iradesini göstermeli.  Çekelim ayın 30'una. Bu ilde gerçekten CHP İzmir İl Başkanlığı olduğu iradesini ortaya koyalım. Burada olduğumuzu gösterelim" dedi. Akgül'ün konuşmadan sonra toplantı salonunu terk ettiği, ardından diğer il yöneticilerinin yanına gidip sakinleştirmesinden sonra salona döndüğü öğrenildi.

GÜMRÜKÇÜ'DEN DİSİPLİN TALEBİ

Öte yandan toplantıda söz alan CHP İzmir İl Yöneticisi Utku Gümrükçü'nün, Çiğli'de yapılan delege seçimlerinde Çiğli Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Kalkan'ın, kendisine 3 kere "Seni S..." diyerek küfrettiğini öne sürdü. Gümrükçü'nün bu nedenle Kalkan'ın kesin ihraç edilemesini talep ettiği disiplin dilekçesini gündeme getirdiği öğrenildi. İl Yöneticisi Gümrükçü'nün konuyu ayrıntılarıyla anlattığı da belirtildi.

Ayrıca olaylı Çiğli seçimlerinde dün gündeme gelen mahalle delege seçimi takvimindeki belirsizlikle ilgili Çiğli İlçe Yönetimine yazı yazılarak takvimin netleştirilmesi ve ilan edilmesinin istendiği öğrenildi.

Karşıyaka krizinde ne karar çıktı!

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.