Dolar 32,5636
%0.16
Euro 34,6942
%0.09
Altın 2.418,440
%-0.59
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gerilim tırmanıyor... İran ABD'yi uyardı

Gerilim tırmanıyor... İran ABD'yi uyardı

Tahran ile Washington arasındaki ipler, İran'ın balistik füze denemesi nedeniyle bir kez daha gerildi. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD'yi 'yeni gerginlik yaratmaması' konusunda uyardı.

  • Ege Postası
  • 31.01.2017 - 14:07

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ile Tahran'da düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Zarif, ABD'yi "balistik füze denemeleri" nedeniyle "yeni gerginlikler yaratmaması" için uyardı.

Zarif, "İran'ın savunma programının ABD'nin yeni yönetimi tarafından yeni gerginlikler yaratmak için bahane olarak kullanılmamasını umuyoruz" dedi.

Zarif, ülkesinin gerçekleştirdiği balistik füze denemesinin P5+1 ülkeleri ile yapılan nükleer anlaşmanın ya da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) anlaşmayı onaylayan kararlarının bir parçası olmadığını söyledi.

ABD'nin İran'ın balistik füze denemesi yaptığına ilişkin suçlamasını ne doğrulayan ne de yalanlayan Zarif, ülkesinin hiçbir zaman bir başka ülkeye saldırmak için bu füzeleri kullanmayacağını savundu.

Zarif, "Hiçbir İran yapımı füze nükleer savaş başlığı taşıması için üretilmedi' ifadelerini kullandı.

"NÜKLEER ANLAŞMANIN SAVUNUCUSU OLARAK GELDİM"
Basın toplantısında konuşan Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault ise, "Tahran'a nükleer anlaşmanın savunucusu olarak geldim" dedi.

"Biz bu anlaşmaya saygı gösterilmesini istiyoruz" diyen Ayrault, anlaşmaya uyulmasının "ortak çıkar" olduğunu söyledi.

“BAŞARISIZ OLDU”
ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) bir yetkili, İran'ın hafta sonu yaptığı iddia edilen balistik füze denemesinin başarısız olduğunu öne sürmüştü.

Açıklama yapan Pentagon yetkilisi, İran'ın pazar günü orta ölçekli balistik füze denemesi gerçekleştirdiğini teyit ettiklerini söylemişti. Yetkili, "Denemenin yeri konusunda bir şey diyemeyeceğim ancak füze fırlatıldıktan sonra atmosfere geri girmeden infilak ettiği için denemenin başarısız olduğunu söyleyebilirim" demişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.