Dolar 32,5896
%0.24
Euro 34,7864
%0.35
Altın 2.422,810
%-0.41
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Germiyan'da ekmek yarışması

Germiyan'da ekmek yarışması

İzmir'in Çeşme Belediyesi'nin düzenlediği 4'üncü Germiyan Festivali'nin ikinci gününde, ekmek yarışması heyecanı yaşandı. Yarışmada birinciliği, Şefika Kaya kazandı.

  • Ege Postası
  • 09.10.2017 - 12:12

Germiyan Festivali'nin ikinci gününde, Germiyan duvarlarına yaptığı resimlerle tanınan Nuran Erden'in duvar çalışması vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Erden, gelincik çiçeği resmini duvara çizerken, kendisini izleyen festival konuklarına, duvar resmi çizmeye başlayışını da anlattı. Nuran Erden'i izleyen konuklar da kendisine eşlik ederek, duvar resimleri çizdi.

YÖRESEL LEZZET GLİKA

Germiyan köylülerinden Leyla Kaya da Germiyan'ın yöresel lezzeti 'glika'yı uygulamalı olarak anlattı. Kaya, glikayı kendisine eşlik eden konuklarla birlikte yaparak, yöresel lezzeti festival ziyaretçilerine ikram etti.

ONUR KONUĞU CAVİT KÜRNEK

Festivalin onur konuğu ise Çeşmeli fotoğraf sanatçısı ve yazar Cavit Kürnek oldu. Kürnek, annesi Leyla Kürnek'in mübadele döneminde, 16 yaşındayken, Sakız Adası'ndan Çeşme'ye göç edişini detaylarıyla anlattı. Anneannesi ve annesinin de aralarında olduğu 4 çocuğun, Sakız'daki bir papazın temin ettiği bir yelkenliyle, çok zor şartlar altında Çeşme'ye gelişini anlatan Kürnek, çocukluğunun geçtiği Karaburun'u ve gençlik döneminin geçtiği Eşrefpaşa'yı anlatırken zaman zaman duygusal anlar yaşadı.

Festivalde Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Uluslararası Hububat Bilimi ve Teknolojisi Birliği Başkanı Prof. Dr. Hamit Köksel de, köy kahvesinde yaptığı 'Ekmek ve Sağlığımız' konulu söyleşide, ayrıntılı bilgi verdi. Köksel, ekmeğin obeziteye yol açtığı iddialarına da karşı çıktı.

Festival kapsamında düzenlenen ekmek yarışması ise heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu. Ekmek yarışmasına İnayet Türker, Suna Sarı, Arzu Karayel, Şefika Kaya, Hazal Kaya, İlayda Telbaş, Yıldız Liman, İklim Erden, Sude Mutlu ve Arzu Karayel katıldı. Jüri üyeliklerini Dr. Eren Akçiçek, Şamil Akşit, Prof. Dr. Artun Ünsal, Mine Ataman, Gökçen Adar ve Prof. Dr. Hamit Köksel'in yaptıkları yarışmada; sunuculuğu Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal üstlendi. Kendisi de Germiyanlı olan Ömer Önal, zaman zaman anılarını anlatarak yarışmaya renk kattı. Jüri üyeleri, yarışmaya katılan ekmekleri görünüm, lezzet, kıvam ve pişkinlik konusunda değerlendirdi. Jüri üyelerinin değerlendirmesiyle ekmek yarışmasında birinciliği Şefika Kaya, ikinciliği Suna Sarı, üçüncülüğü ise Sude Mutlu elde etti. Yarışmada dereceye giren yarışmacılara tam, yarım ve çeyrek altın hediye edildi.

Festival, Çeşmeli sanatçı, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Araştırma Görevlisi Hale Yamaner'in 'Ege Türküleri' konseriyle sona erdi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.