Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Germiyan taş ocakları TBMM gündeminde

Germiyan taş ocakları TBMM gündeminde

İzmir'in Çeşme ilçesi Germiyan Mahallesi'ndeki taş ocakları sorunu hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi veren CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, mahkeme kararları gereğince ocak ve kırma tesisinin ne zaman kapatılacağını sordu. Germiyan taş ocakları TBMM gündeminde

  • Ege Postası
  • 24.03.2017 - 11:55

Germiyan Köy İçi Mevkii'nde, 23 Kasım 2007 yılında verilen ÇED olumlu kararı ile kalker ocağı ve kırma eleme tesisi kurulduğunu belirten CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Germiyan Mahallesi muhtarı ve yöre halkının, doğaya zarar verdiği gerekçesiyle tesise karşı çıktığını ve hukuki mücadele başlattıklarını hatırlattı.

ÇED olumlu kararının iptaliyle ilgili mahkeme kararlarına karşın çalıştırılmaya devam edilen Germiyan'daki taş ocakları hakkında, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi veren Bakan, yargı kararlarının uygulanmamasının görevi kötüye kullanma suçunu oluşturduğunu vurguladı. Soru önergesinde, İzmir 4. İdare Mahkemesi tarafından, tesisin ÇED olumlu kararının, çeşitli yıllarda üç kez iptal edildiğini ve kararların Danıştay tarafından da onandığını vurgulayan Murat Bakan, "Buna rağmen tesisin kapasitesi daha da büyütülerek çalıştırılmaya devam edilmiştir. Mahkeme kararlarının 30 gün içerisinde yerine getirilmesi gerekirken, idare tarafından uygulanması gereken yargı kararının uygulanmadığı ve bakanlığınız personelince Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) düzenlenen görevi kötüye kullanma suçunun işlendiği, aynı yere, aynı tesis için yeni ÇED olumlu kararı verilmesi de ayrıca TCK'da düzenlenen görevi kötüye kullanma suçunu oluşturmaktadır. İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün sitesinde ise hiçbir yeni ÇED kararı duyurusu yapılmadan, ocak ve tesis yeniden çalıştırılmaya başlanmıştır" dedi.

Mahkemelerin iptal kararlarının tümünün, ocak ve kırma eleme tesisine 300 metre mesafeden başlayan, geniş zeytinlik alanların bulunması ve bu tesisten çıkan tozun zarar vereceği gerekçesiyle alındığının altını çizen Murat Bakan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki'ne şu soruları sordu:

"Şikayetlere ve mahkeme kararlarına rağmen, bahse konu olan ocak ve kırma eleme tesisi, hangi işlem veya sebep ile çalıştırılmaya devam edilmektedi? Neden kapatılmasına ilişkin bir işlem yapılmamıştı? Mahkeme kararlarının uygulanması gereği olarak, ocak ve kırma tesisi ne zaman kapatılacaktı? Mahkeme kararlarını uygulamayan personel hakkında idari soruşturma yapılmış mıdı? Yapılmadı ise ne zaman yapılacaktır'"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.