Dolar 32,5023
%-0.12
Euro 34,9607
%0.38
Altın 2.430,250
%0.29
Bist-100 9.818,00
%0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gezer-Çam düellosu tam gaz

Gezer-Çam düellosu tam gaz

CHP Güzelbahçe İlçe Başkan Adayı Vural Gezer, İlçe Başkanı Kazım Çam'ın yaptığı basın açıklamasını üzülerek ve hayretler içerisinde takip ettiğini söyledi.  Çam'ın baskın seçim iddialarına yönelik yaptığı açıklamaların, partiye gönül veren insanları yaraladığını söyledi. Gezer, "Çam'ın CHP üyelerine, 'al tüzük vereyim oku' diyerek, bu partiye gönül vermiş hiç bir kimseye 'cahil' muamelesi yapmaya hakkı yoktur" dedi.  Gezer-Çam düellosu tam gaz

  • Ege Postası
  • 09.09.2017 - 10:35

CHP Güzelbahçe İlçe Başkan Adayı Vural Gezer ile İlçe Başkanı Kazım Çam arasındaki söz düellosu sürüyor. Gezer'in, görevi gençlere bırakmaya ve örgüte abilik yapmaya çağırdığı Kazım Çam'ın "Tüzük vereyim evinde okusun" yanıtı vermesi tartışmayı alevlendirdi. Gezer yaptığı yeni açıklamada, Çam'ın parti üyelerine cahil muamelesi yapmaya hakkı olmadığını belirtti, "Yangından mal mı kaçırılıyor" dedi. 

Çam'ın yaptığı basın açıklamasını üzülerek ve hayretler içerisinde takip ettiğini belirten Gezer, Çam'ın baskın seçim iddaalarına yönelik yaptığı açıklamaların, partiye gönül veren insanları yaraladığını belirtti. Kazım Çam'ın asıl kendisinin sapla samanı birbirine karıştırdığını söyleyen Gezer, "CHP İzmir Milletvekilimiz ve eski İl başkanımız Tacettin Bayır'ın delege seçimleriyle ilgili olarak verdiği bilgilerin sadece başlığına bakmış. Sayın Çam, keşke başlığın altındaki açıklamaları da okusaydı. Bilmeden fikir sahibi olmasaydı. Bayır'ın özellikle örgütü bilgilendirmek istediği konu, delege seçimlerine ve bu delege seçimlerinin ilçe yönetimleri tarafından karara bağlandıktan sonra, seçimin yeri, tarihi ve saatiyle ilgili kararın askı ve ilan süresiydi. Başarılı bir il başkanlığı da yapmış olan Bayır, bu sürenin tüzükte 15 gün olması gerektiğinin altını çizerek anlatıyor. Güzelbahçe ve birkaç ilçede bu sürelere uyulmadığına işaret edilmiştir. Konu budur. Kazım Çam'a üye listelerinin askı sürelerini soran yok. Ben net şekilde tüzük okumakla övünen ilçe başkanımıza buradan sormak istiyorum; sayın ilçe başkanım, muhtarlık bölgelerinde delege seçimlerinin yapılması, ilçe yönetim kurullarında karara bağlandıktan sonra en erken kaç gün sonra yapılmalıdır'" Bu acelenin nedeni nedi? Yangından mal mı kaçırılıyo? Her partili çıksın, fikrini söylesin, dinlesin, tartışsın, demokratik haklarını kullansın. Bir ilçe başkanına düşen görev, bu demokratik ortamı sağlamak, aynı fikirde olmayan insanları da kucaklamaktır" dedi. 

Çam'dan 'baskın seçim' eleştirilerine yanıt

ÇAM, SİNİRLERİNE HAKİM OLAMIYOR
"Bunlar partili olamaz" ifadelerinin  maksadını çok aşan ifadeler olduğunu söyleyen Gezer, "Ben partiye, Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyete olan bağlılığımı ve duruşumu asla sorgulatmam. Bu ifadeleri yalanlamasını veya özür dilemesini bekliyorum. Bir ilçe başkanının asla kullanmaması gereken ifadelerdir" diye konuştu. Gezer şunları söyledi: 

"Güzelbahçe'de okullar açılmadan seçimi yapar geçeriz diyen Çam'ı bir telaş sardı. Güzelbahçe'deki alternatif kırmızı listeye duyulan heyecan ve destek, Çam'ın sinirlerini bozmuş anlaşılan. Kendine hakim olamıyor. Bu agresif tavırlar sonucu değiştirmez. Güzelbahçedeki büyük değişime alışmak zorunda. Güzelbahçe halkı, kırmızı listeye sahip çıktı. Çünkü bu bireysel bir çıkış değil; meclis üyelerimizden tutun kadın gruplarına, bölge milletvekillerine, gençlere, esnafa ve işçilere kadar birçok kesimden olağanüstü bir destek gören bir halk hareketidir. Telefonumu günde 3 kez şarza takmak zorunda kalıyorum.

İNCE GÖRÜŞMEYE ALMADI
Dün, belediye başkanımız Mustafa İnce'yi ziyarete gittim. Partimiz Güzelbahçe'de iktidarda. Bunu Güzelbahçe'de siyaset yapan herkes bilir ki, bu iktidar için tırnaklarımızla çalıştık. Bu haklılık duygusuyla belediye başkanımızı da delege listemize yazacağımız konusunda kendisini bilgilendirmek istedim. Yazmamam nezaketsizlik olurdu. Ancak uzun süre beklememe rağmen beni görüşmeye almamıştır. Belediye başkanımızın bu delege seçimlerinde tarafsız olması, seçimlerin bir demokrasi şölenine dönüşmesi için çok önemlidir.

TEK LİSTE OLSUN
Dileğimiz ve temennimiz 2 dönem ilçe başkanlığı yapmış olan ilçe başkanımız Kazım Çam'ın gençlerin önünü açması ve bizlere abilik yapmasıdır. Tekrar aday olmasın. Bıraksınlar, her mahallenin ileri gelenleri, gençler, kadınlar, aydınlar, öğrenciler, akademisyenler, işçiler,  işsizler, tüm parti emekçileri kendi listelerini yapsınlar. Bir ve tek listeyle kenetlenerek seçime girelim. Enerjimizi parti içi mücadeleye değil, yerel ve ulusal mücadeleye kanalize edelim. Ben kimsenin adamı değilim. Özgür iradem ve düşüncelerimle yola çıkmış bir parti emekçisiyim. Geçmişte doğru bulduğum kişi ve süreçlere omuz verdim. Gece gündüz demeden inandığım ilkeler uğruna mücadele ettim. Gelinen süreçte, işçilerin örgütlenme ve sendikalaşma özgürlüğü, parti içi demokrasi ve ifade özgürlüğü, iktidarın ve düzenin dışladığı devrimci demokrat insanların kucaklanması ve toplumsal mücadeleye kanalize edilmesi, parti kadrolarında yer verilmesi gibi konularda daha iyisini yapmak için yola çıktık. Bu kavramlara yabancı olanlarla bundan sonra asla işim olamaz. CHP'nin iktidarı mahallelerden, köylerden kasabalardan gelen zafer haberleriyle mümkün olabilecektir. Bizler değişim için, yenilik için çıktık yollara. Artık eleştirmek değil, değiştirmek zamanıdır diyoruz. O yüzden sandığa katılım ve üyelerimizin oyunu kullanması çok önemli. Cumhuriyet Halk partisinin Güzelbahçe Teşkilatına kayıtlı tüm üyelerimizin, Güzelbahçedeki bu büyük değişime omuz vermeleri ve kırmızı listeye oy vermelerini diliyorum."

Gezer'den Çam'a çarpıcı mesaj

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.