Dolar 32,5343
%0.27
Euro 34,8840
%0.47
Altın 2.488,650
%1.07
Bist-100 9.565,00
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Giora Fiedman ve Gershwin Quartet Çeşme Kalesi'nde

Giora Fiedman ve Gershwin Quartet Çeşme Kalesi'nde

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV) düzenlediği 31. Uluslararası İzmir Festivali sona yaklaşırken, 29 Haziran Perşembe günü Çeşme Kalesi'nde Giora Fiedman ve Gershwin Quartet'i ağırlayacak.

  • Ege Postası
  • 24.06.2017 - 11:42

Klezmer müziğini dünyanın en büyük konser salonlarına getiren ve bu müziği inanılmaz bir manevi boyuta taşıyan ilk büyük müzisyen olan klarnetçi Giora Fiedman, konser salonlarının rüya dörtlüsü Gershwin Quartet ile çalacak. Böylelikle klarnetin dört tel ile olan büyük aşkı Kale'de tekrar canlanacak.

Rusya Müzik Okulu'nun temsilcilerinden ve çeşitli uluslararası müzik yarışmalarının kazananlarından oluşan Gershwin Quartet 1990'dan bu yana birlikte çalan, kendilerini belirli bir dönem, stil ve besteci ile sınırlamayan Michel Gershwin, Natalia Raithel (keman), Juri Gilbo (viyola) ve Kira Kraftzoff'tan (çello) oluşuyor. Büyük Usta Fiedman ile yollarının 1995'de kesiştiğini söyleyen Michel Gershwin o günden beri Fiedman'ın sadık hayranları olduklarını ifade ediyor.

Fiedman ve Gershwin Quartet 29 Haziran Perşembe günü Çeşme Kalesi'nde klasik eserler, değişik orijinli halk türküleri, Latino- Amerikan melodileri caz ve klezmer müziğini içeren bir program sunmaya hazırlanıyor. Etkinliğin biletleri Biletix'ten alınabilecek. Sabancı Kültür Sarayı'nın yanından Çeşme'ye otobüs kalkacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.