Dolar 32,5660
%0.16
Euro 34,8942
%0.67
Altın 2.435,610
%0.11
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gölpark Menemen'de ziyaretçi rekoru

Gölpark Menemen'de ziyaretçi rekoru

Menemen Belediyesi'nin kendi öz kaynaklarıyla yapımını tamamlayıp, İzmir ve Ege’nin ilk doğal göl alanı olarak hizmete açtığı Gölpark Menemen’de bir yılın sonunda ziyaretçi rekoru kırıldı. Burayı gören bir daha geliyor...

  • Ege Postası
  • 06.09.2017 - 09:31

2 Eylül 2016 tarihinde hizmete açılan Gölpark Menemen’in bir yıl içerisinde resmi biletli olarak 381.148 ziyaretçiyi ağırladığını açıklayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, resmi biletli ziyaretçilerin dışında okul ziyaretçileri ve Sivil Toplum Örgütleri’nin ziyaretleri de eklendiğinde bu sayının 400.000’in üzerinde olduğunu söyledi.

Gösterilen yoğun ilgiden dolayı Gölpark Menemen’in ziyaretçilerine teşekkür ederken çarpıcı örnekler vermekten de kaçınmayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Doğal Yaşam Alanı’nda ziyaretçi sayısının ancak bu rakamlarda olduğunu ya da İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın yılda ortalama 800.000 ziyaretçi ağırladığını düşünürsek, Bursa’nın nüfusu 2.000.000 yani Bursa nüfusun beşte biri Bursa Doğal Yaşam Alanı’nı ziyaret etmiş. İzmir nüfusunun 4.400.000 olduğunu da düşünürsek, Sasalı’daki İzmir Doğal Yaşam Parkı’na İzmir nüfusunun beşte biri girmiş. Gölpark Menemen’in ise Menemen nüfusun iki buçuk katı ziyaretçi sayısına ulaşması, projenin ne kadar doğru bir proje olduğunu göstermektedir” dedi.

Hayata geçirdiği projelerle fark yaratan Başkan Tahir Şahin açıklamalarına şöyle devam etti; “Yaptığımız ve yapacağımız tüm çalışmalar Menemen içindir. Tüm Belediye Ailesine, tüm hemşehrilerime ve ilçe dışından gelen tüm ziyaretçilerimize sonsuz teşekkürler ediyorum. Menemen için çalışmaktan yorulmayacağız.”

NEDEN GÖLPARK MENEMEN'

170 dönüm alanda kurulan Gölpark Menemen, İzmir’in en büyük gokart pistine sahip. Gölpark Menemen’de, 25 bin m2’lik alanda kurulu 93 türden bin hayvanı barındıran hayvanat bahçesi bulunuyor. 5.600 m2’lik fuar alanında Kitap Fuarı, Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Doğa ve Av Sporları Fuarı gibi organizasyonlar yıl boyu sürdürülüyor. Lunapark, amfi tiyatro ve 10 bin kişilik konser alanına sahip tesiste; kapalı spor salonu, 2 halı saha, voleybol ve basketbol sahaları, tenis kortu da yer alıyor. Deniz bisikleti ile şehrin karmaşasından kurtulabileceğiniz, su perdesi üzerinde lazer gösterileri ile hoşça zaman geçirebileceğiniz, 5 iskelesi ile olta balıkçılığına imkan veren 27 bin m2’lik doğal gölet etrafında yapay kayalarla oluşturulmuş şelaleler bulunuyor. 950 metre uzunluğunda doğal bir nehre sahip Gölpark Menemen’de 2 kafeterya, seyir terasları, bisiklet parkuru, mini tren ve yürüyüş parkuru yer alıyor. 500 araçlık otoparka sahip tesiste, el işi çarşısı ve yöresel pazarlar da yer almaktadır. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.