Dolar 32,5670
%0.17
Euro 34,7793
%0.33
Altın 2.413,600
%-0.79
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Görmez, Torbalı'nın bir yılını değerlendirdi

Görmez, Torbalı'nın bir yılını değerlendirdi

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, 2016 yılını değerlendirirken, 2017 yılı için de müjdeler verdi.

  • Ege Postası
  • 30.12.2016 - 09:48

2016 yılını değerlendirirken, 2017 yılı için de müjdeler veren Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Vatandaş bizden Boğaz Köprüsü, tünel bekliyor. 'Mümkün değil' dediğimizde 'Denizin dibinden tünel geçirdiler, olmaz diye bir şey yok' diye cevap veriyorlar. Hükümetimizin yatırımlarını gören vatandaş, imkansız diye bir proje tanımıyor" dedi.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, İhlas Haber Ajansı (İHA) İzmir Bölge Müdürü Özcan Aydın'ı ziyaret etti. Ziyarette, 2016 yılını değerlendiren ve 2017 yılı için planlanan projeleri anlatan Başkan Görmez, "Vatandaş bizden Boğaz Köprüsü, tünel bekliyor. Örneğin demir yolunun tamamen yer altına alınmasını istiyorlar. 'Mümkün değil' dediğimizde 'Denizin dibinden tünel geçirdiler, olmaz diye bir şey yok' diye cevap veriyorlar. Hükümetimizin yatırımlarını gören vatandaş, imkansız diye bir proje tanımıyor. Bir diğer belediye iki tane park yapamaz iken, vatandaş bizden çok daha üst projeler bekliyor. Çıta yükseldi" diye konuştu.

"Torbalı'da altın yıllar yaşanıyor"
2014 yılından bu yana gerek kamu gerekse de belediye yatırımları anlamında Torbalı'da altın yıllar yaşandığını kaydeden Başkan Görmez, şunları söyledi: "Hükümetimiz tarafından eğitim, sağlık ve ulaşımda çok başarılı projelere imza atıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklığında gerçekleştirilen İZBAN projesi Torbalı'ya kadar uzatıldı. İki yılda Torbalı ilçemiz 140 binden 280 binlere ulaştı. Torbalı Devlet Hastanesi projemiz de bitmek üzere. Mart-nisan ayında hizmete girecek. 70 dönüm arazi üzerine kurulan 250 yataklı hastanemiz, 40 bin metrekare kapalı alana sahip. Bizden önce ihmal edilen eğitim alanında da hizmetlerimiz artırıldı. 15 okulumuzun yarısı tamamlandı, diğer yarısının da inşaatları devam ediyor. Hedefimiz 25 okulu tamamlamak."

Organik pazar geliyor
Torbalı Belediyesi'nin yatırımlarını anlatan Başkan Görmez, "Neredeyse her mahallemize meydanlar kazandırıyoruz. Yeşil alanları artırıyoruz. Gençlik merkezleri, kültür merkezleri yapıyoruz. Ayrıca modern düğün salonları inşa ediyoruz. Geçmiş dönemde ihmal edilen her konuya el attık. Torbalı Belediyesi olarak sosyal projelere çok önem veriyoruz. Sosyal Marketimiz yaz aylarında inşallah hizmete girecek. Torbalı Eğitim Vakfı, İzmir'in en büyük eğitim vakfı olacak diye bir iddiamız var. Ayrıca üniversite okuyan Torbalılı gençlere maddi yardım yapacağız. Diğer sosyal projelerimiz de devam ediyor. Yaz aylarında organik pazar açacağız. Köylüler tarafından üretilen ürünler yine köylüler tarafından satılacak. Her şeyin organik olduğu pazar belki de ilk defa olacak" dedi.

"Zihniyet devrimi"
Esnaf kökenli bir belediye başkanı olduğu için parayı doğru kullanmayı iyi bildiğini ifade eden Başkan Görmez, şöyle devam etti: "Borçlu belediye devraldık ama vatandaşın önüne çıkıp ağlamadık. Hem borçları yarıya indirdik hem de yatırımları yapmaya başladık. Belediyeye ait ne kadar bölüm varsa hepsini modernize ettik. Her şeyden öte, zihniyet devrimi oluşturduk. Stabil bir belediyeden, hareketli, yatırım yapan, proje üreten bir belediyeye dönüştürdük. Torbalı hızlı gelişen bir ilçe. Vergi sıralamasında Türkiye'de 5. sırada yer alan bir ilçe. İzmir'in nüfus açısından 8. ama ekonomide 1. ilçesiyiz. Nüfusumuz artıyor, sanayimiz hızla büyüyor. Tarım alanımız var. Reel anlamda işsizliğin olmadığı bir ilçeyiz. Torbalı'da neredeyse her ay yeni sokaklar çıkıyor. Torbalı'da 300'e yakın müteahhit inşaat yapıyor." 2017'de 20'ye yakın projenin temel atmasını ve açılışlarını yapacaklarını dile getiren Başkan Görmez, "Biz gelene kadar, el freni çekik bir aracın mücadelesi gibi bir mücadele vardı. Biz el frenini indirdik. Biz yatırımcıya köstek değil destek oluyoruz" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.