Dolar 32,5202
%-0.06
Euro 34,9164
%0.25
Altın 2.432,240
%0.37
Bist-100 9.719,00
%-0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe'de kutlamalar bu akşam

Göztepe'de kutlamalar bu akşam

Tam 6 senedir Süper Lig'de takımı bulunmayan İzmir, bu hasretine Göztepe ile son verdi. Yine bu sezon, Altay da Antalya Stadı'nda 3. Lig Play-Off finalinde Kocaelispor'u penaltılarla eleyerek bir üst lige çıkmıştı. Öte yandan Süper Lig'e çıkan Göztepe, kupası ile İzmir'e geldi Göztepe'de kutlamalar bu akşam

  • Ege Postası
  • 05.06.2017 - 12:56

Dün Antalya'da oynanan TFF 1. Lig Play-Off finalinde Eskişehirspor'u penaltılarla yenerek Süper Lig'e yükselen Göztepe, İzmir'in 6 senelik Süper Lig hasretine de son vermiş oldu. Yine bu sezon, Altay da Antalya Stadı'nda 3. Lig Play-Off finalinde Kocaelispor'u penaltılarla eleyerek bir üst lige çıkmıştı. Böylece İzmir takımları, bu sezon Antalya'da oynadıkları 2 final maçını da kazanarak şampiyon oldu ve bir üst liglere yükseldi.

Süper Lig'de en son 2002-2003 sezonunda mücadele eden Göztepe, sezon sonunda Altay ile birlikte lige veda etmişti.

Başbakan Binali Yıldırım'dan Sepil'e tebrik!

Yine Günay güldü
14 yıllık Süper Lig hasretine son veren Göztepe'de kaleci Günay, bu sezon takımına karşı kullanılan 6 penaltıdan 5'inde başarılı olamazken, ligin ilk yarısında oynanan Eskişehirspor maçında Semih Şentürk'ün kullandığı penaltıyı kurtarmıştı. Günay, dün akşam da yine Semih Şentürk'ün penaltısını kurtararak şampiyonlukta büyük rol oynadı.

Murat Akın'ı alan, Süper Lig'e yükseliyor
Son 8 sezonda oynadığı 7 takımla Süper Lig mutluluğu yaşayan Murat Akın, formasını giydiği Göztepe ile de Süper Lig'e yükseldi. Böylece Murat Akın, 8'de 8 yaptı. Murat Akın, 2008-2009'da Kasımpaşa ile, 2010 -2011'de Orduspor ile, 2011-2012'de Kasımpaşa ile, 2012-2013'de Konyaspor ile, 2013-2014'de İstanbul Başakşehir ile, 2014-2015'de Kayserispor ile, 2015-2016'de de Kardemir Karabükspor ile şampiyonluk coşkusunu yaşamıştı.

Şampiyon İzmir'e döndü

Eskişehirspor'u penaltılarla yenerek Süper Lig'e çıkan Göztepe Antalya’dan uçuşunu erkene çekerek özel uçak ile İzmir'e döndü. 

TFF 1'inci Lig Play Off finalinden Antalya Stadı'nda Eskişehirspor engelini aşıp tam 14 yıl aradan sonra adını Süper Lig'e yazdıran Göztepe, kupayı İzmir'e getirdi. Bugün özel uçakla Adnan Menderes Havalimanı'na gelen takımı taraftar karşılarken, Başkan Mehmet Sepil yaptığı açıklamada İzmir adına büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi.

Süper Lig sevincini doyasıya yaşadığını belirten Sepil, "Biz çok mutluyuz. Bunu zaten hak eden bir camiaydık. Türkiye'de eşi benzeri olmayan bir taraftarımız var, herkes gördü. İzmir'in üzerindeki ölü toprağı artık kalktı. Çok mutluyum, başka bir şey düşünemiyorum. Bu sabah kupayı görene kadar Süper Lig'e çıktığımıza inanamıyordum. Artık yeni bir dönem başlıyor. İzmir için çok kritik bir virajı döndük. Umarım bu başarımız tüm kenti tetikleyecek. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" diye konuştu. 

Kariyerindeki 4'üncü kez TFF 1'inci Lig kupasını kaldıran Teknik Direktör Yılmaz Vural hak ettikleri bir başarı yakaladıklarını söyledi. Maç sonunda hüngür hüngür ağladığını hatırlatan Vural, "Çok emek verdik. Bunun karşılığını alınca duygu patlaması yaşadım. Futbol yalnız bir oyun değil, çok önemli bir sosyal olay. Dün Valimiz ve Belediye Başkanlarımızla beraberdik. İzmir artık beraber olmak istiyor. Göztepe bunun ilk adımını attı. Karşıyakamız, Altınordumuz, Altayımız ve Bucasporumuz da bir an önce bu mutluluğu yaşamalı, İzmir kazanmalı" dedi.

Futbolculardan Murat Akın 8'inci zaferini yaşadığını ifade ederek, "Kariyerime bir şampiyonluk daha sığdırdım" derken, stoper Lokman da, "Camia olarak kenetlenmiştik. Süper Lig camiamıza hayırlı olsun" yorumunu yaptı. 

İzmir'e geliş erkene alınınca...

Kupa ile İzmir'e dönen Göztepe kafilesini az sayıda taraftar karşıladı. Uçağı 18.40'ta bilen taraftarlar özel uçak ile İzmir'e geliş erkene alınınca kalabalık oluşmadı. Bu arada kaptan Gosso davul çalan çalgıcılara 200 TL bahşiş verdi. 

Kutlamalar bu akşam

İzmir'de Göztepeli oyuncuların da katılacağı şampiyonluk kutlamaları ise bu akşam yapılacak. Öğleden sonra özel bir uçakla Antalya'dan İzmir'e gelen Göztepe kafilesi, Adnan Süvari Tesisleri'ndeki iftar yemeğinin ardından saat 22.00'de üzeri açık bir otobüs ile kulüp binasının da bulunduğu Güzelyalı semtine gelerek şampiyonluk turu atacak ve taraftarıyla bir araya gelecek. (İHA/DHA)

İşte o inanılmaz geceden kareler

İzmirliler sabaha kadar uyumadı

Göztepe Süper Lig’e yükseldi!

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.